UFC

‘On je luđak, zna za samo jednu brzinu. Kažem vam da se kladite na njega jer ćemo imati novog prvaka‘

Jiri Prochazka

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Mnogi su davali svoje prognoze, no najviše vjere u jednog od dvojice glavnih protagonista UFC-a 303 pokazao je Michael Bisping

Bivši prvak srednje kategorije, Michael Bisping, predviđa da će u glavnoj borbi UFC-a 303 biti okrunjen novi prvak. UFC 303 će se održati u subotu u T-Mobile Areni u Las Vegasu, a glavna borba večeri bit će revanš za naslov srednje kategorije između aktualnog prvaka Alexa Pereire i bivšeg prvaka Jirija Prochazke. Njih dvojica su se prvi put borili u studenom prošle godine na UFC-u 295, gdje je Pereira završio Prochazku tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Svaka borba je drugačija, a Bisping ne misli da će revanš izgledati išta slično njihovoj prvoj borbi. On također očekuje drugačiji ishod. "Alex Pereira, još jednom brani pojas protiv Jirija Prochazke. Ovo je fenomenalna borba i kažem vam odmah sada, vjerujem da će ova borba izgledati vrlo, vrlo drugačije od prve borbe" rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

"Alex Pereira je nevjerojatan. Ono što je postigao u sportu u tako kratkom vremenu, pobijedivši sve te prvake, postajući prvak u dvije težinske kategorije, i to radeći s jednom vještinama" nastavio je Bisping. "Kickboks, razorna udarna moć, nokautirajući ljude. Način na koji je nokautirao Jamahala Hilla, a da ne spominjem bezbroj drugih. Čovjek je nevjerojatan. On je fenomenalan. Zaustavio je Israela Adesanyu."

"Ne mogu dočekati ovu borbu. Vrlo sam, vrlo uzbuđen jer, kažem vam sada, dobit ćemo drugačiji rezultat. Dobili ćemo drugačiju borbu. Neće biti isto" dodao je Bisping.

U njihovoj prvoj borbi, Prochazkina greška je bila kad je pokušao srušiti Pereiru uz žicu. Pereira je tada ispalio niz laktova i teško ozlijedio Prochazku. Bisping ne vidi da će se to ponoviti. On očekuje da će Prochazka ponovno osvojiti naslov prvaka u poluteškoj kategoriji. "Mislim da će prva runda biti proces ispitivanja. Alex nije ludi, pretjerano agresivni luđak. On je proračunat. Uzimaju svoje vrijeme. Bira svoje udarce, udara po listovima i ostalom. Jiri je s druge strane, je luđak," rekao je Bisping.

"On će odmah krenuti na Alexa Pereiru i probati pretvoriti to u "vatromet" odmah, jer to je jedini način na koji se čovjek bori. On zna samo jednu brzinu" nastavio je Bisping. "U subotu navečer, kad se prašina slegne, kad sve bude gotovo, Jiri Prochazka će biti prvak svijeta u poluteškoj kategoriji. Kladite se na to. Spreman sam staviti novac na to, ne zato što podcjenjujem Alexa Pereiru, već zato što imam puno vjere u Jirija Prochazku."

Linker
29. lipanj 2024 19:46