UFC

Nema odmora za Amandu Nunes, na ljeto slijedi obrana titule bantam kategorije

 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Borba Amande Nunes i Julianne Pene potvrđena je za UFC 265 priredbu

Nakon što se u svoje posljednje dvije borbe pozabavila izazivačicama za titulu prvakinje perolake kategorije, posljednji put prošlog mjeseca protiv Megan Anderson, Amanda Nunes morat će po prvi put od prosinca 2019. godine skidati svoje kilograma na 61.5, budući da se vraća u bantam kategoriju. Po svoju 13. pobjedu u nizu te po šestu obranu titule spomenute kategorije krenut će 7. kolovoza na UFC 265 priredbi.

Tamo će je čekati borba protiv Julianne Pene (10-4, 6-2 UFC), koja je svoju poziciju izazivačice osigurala u siječnju, savladavši Saru McMann. "Venezuelan Vixen" tako je dočekala svoju priliku, nakon što je dva puta ranije padala u borbi za prvu izazivačicu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li njena agresivnost i eksplozivnost biti nešto što bi najboljoj borkinji u povijesti moglo stvoriti probleme.

Ako pobijedi u ovoj borbi, Nunes (21-4, 14-1 UFC) će se izjednačiti s Rondom Rousey po broju uzastopnih obrana titule jedne kategorije. Ronda ih je tijekom svoje vladavine upisala šest, što sve od tada stoji kao UFC-ov rekord. Joanna Jedrzejzyk došla je na jednu pobjedu od toga, a tu se trenutno nalazi i Amanda, koja će već po pravilu biti poprilično veliki favorit u borbi pa automatski time i favorit za izjednačiti spomenuti rezultat.

Za sada nije poznato nešto više informacija o ovoj priredbi, poput mjesta održavanja ili toga hoće li ovo biti i glavna borba.

Linker
29. lipanj 2024 06:00