UFC

Andrei Arlovski više neće nastupati u UFC-u: Fanovi istaknuli nevjerojatan podatak koji se tiče Stipe Miočića

Andrei Arlovski (desno) i Stipe Miočić (lijevo)

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Nekadašnji prvak UFC-ove teške kategorije napušta organizaciju nakon četiri uzastopna poraza

Nakon 42 odrađena meča unutar UFC-ovog kaveza, 23 upisane pobjede, 18 poraza, jednog ‘‘no contesta‘‘ i nakon gotovo 24 godine od debija u UFC-u, Andrei Arlovski zaključio je svoju priču u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

Legendarni ‘‘Pitbull‘‘ nastupio je na UFC 303 eventu i podijeljenom sudačkom odlukom poražen je od strane Martina Budayja. Slovački teškaš slavio je u vrlo tijesnom, ali i neatraktivnom meču. Arlovskom je to bio četvrti uzastopni poraz, a pogledom na imena koja su ga porazila tijekom tog niza, postalo je jasno kako Arlovski više ne pripada UFC-u.

Znao je Arlovski i ranije u karijeri nizati poraze, ali uglavnom u mečevima protiv visokorangiranih boraca. Posljednja četiri poraza nanijeli su mu redom Marcos Rogerio De Lima, Don‘Tale Mayes, Waldo Cortes-Acosta i Martin Buday. Sasvim dobar pokazatelj da to više nije to i da je vrijeme za povlačenje.

UFC-ov predsjednik Dana White na konferenciji za medije nakon UFC 303 eventa, potvrdio je kako Arlovskog više nećemo gledati u UFC-u. Borac koji je još u 11. mjesecu 2000. godine odradio prvi nastup u UFC-u, gotovo 24 godine kasnije odradio je svoj posljednji meč u toj organizaciji. Nije Arlovski sve te godine proveo u UFC-u, ali samo Jim Miller ima više UFC nastupa na svom kontu (44). Arlovski s Donaldom Cerroneom dijeli drugo mjesto po broju pobjeda u UFC-u (23), a prvi na toj ljestvici ponovno je Jim Miller (26).

Jedan neslavni rekord ipak je u rukama Arlovskog. Zapravo, bjeloruski teškaš taj rekord dijeli s Clayjem Guidom i Jeremyjem Stephensom. Ovaj trojac upisao je najviše poraza u UFC-u. 18 puta gubio je svaki od njih unutar UFC-ovog kaveza.

Podosta je tužnjikav način na koji se Arlovski oprašta od promocije u kojoj je nekoć držao titulu prvaka teške kategorije i dao je veći dio svog života toj organizaciji. Nije bilo oproštajnog videa kakav je npr. dobila Michelle Waterson nakon svog meča na UFC 303 eventu. Neće Arlovski dobiti priliku ni za oproštajnu borbu, ali treba uzeti u obzir da Arlovski možda nije planirao napustiti UFC nakon borbe s Budayjem i u slučaju pobjede, UFC bi možda nastavio suradnju s Arlovskim. Nadamo se kako će ‘‘Pitbull‘‘ na nekom od narednih evenata dobiti barem nekakvu posvetu, jer to je najmanje što je zaslužio.

Inače, kako glasine govore, Arlovski ne planira završiti svoju profesionalnu karijeru. 45-godišnjak vjeruje kako još uvijek može profesionalno nastupati, a nije isključeno da ga nastavak karijere odvede u boksačke vode ili u ‘‘bare knuckle‘‘ boks. Radi se o uobičajenoj karijernoj putanji UFC-ovih veterana.

Miočić bez pobjede nad trenutno aktivnim UFC-ovim borcima

Nakon odlaska Arlovskog iz UFC-a, fanovi i novinari na društvenim medijima istaknuli su jedan vrlo zanimljiv podatak koji se tiče Stipe Miočića. Naime, Stipe Miočić sada nema ni jednu pobjedu nad nekim od aktivnih boraca na UFC-ovom rosteru. Arlovski je bio posljednji aktivni UFC-ov borac kojeg je Stipe porazio, a duga pauza i povlačenja nekadašnjih rivala, doveli su Miočića do ove ne baš pohvalne statistike.

Linker
01. srpanj 2024 16:38