UFC

‘Ja sam Jon Jones. Diljem svijeta postoje oni koji misle da me mogu pobijediti. Tom, tebi nitko neće dizati spomenike.‘

Jon Jones

 Chris Graythen/getty Images/profimedia
Trenutni UFC-ov prvak u teškoj kategoriji i jedan od najboljih boraca ikada jasno je dao do znanja da se njega mora poštivati

Tom Aspinall je ovog ponedjeljka javno prozvao Jona Jonesa, a sada je UFC-ov prvak u teškoj kategoriji i jedan od najvećih boraca svih vremena odgovorio na njegove komentare.

Jones (27-1) u nizu objava na društvenoj mreži X razjasnio je svoj stav prema Aspinallu (15-3), trenutnom nositelju privremenog pojasa u teškoj kategoriji, te se osvrnuo na Aspinallove izjave u kojima sugerira da ga Jones izbjegava.

"Čini se da se nedavno ponovno pojavio video u kojem govorim da je nakon Stipe jedina borba koja me zanima ona protiv Francisa" napisao je Jones na X-u u utorak. "Taj video je snimljen prije više od godinu dana. Snimljen je prije nego što sam se ozlijedio, prije nego što je okrunjen privremeni prvak. Već sam tada jasno dao do znanja da me više ne zanimaju slučajni izazovi."

"Sada, odjednom, optužuju me da izbjegavam borbu koja nikada nije bila dogovorena ni raspravljena za bilo kojim relevantnim stolom. Držim se svojih planova, Jon Jones ne skače na zahtjev nikoga. Koliko pojaseva treba imati? Koliko puta moram oboriti vlastiti rekord?"

U protekloj godini bilo je mnogo kontroverzi u vezi s vođenjem UFC-ove teške kategorije.

Jones je osvojio UFC-ov naslov u teškoj kategoriji nakon što ga je Francis Ngannou napustio u ožujku 2023., ali ga još nije obranio. Trebao se vratiti prošlog studenog protiv Stipe Miočića, no zbog ozljede je odsutan od tada. U međuvremenu, Aspinall je osvojio privremeni pojas protiv Sergeija Pavlovicha i obranio ga u srpnju protiv Curtisa Blaydesa.

Očekuje se da Jones neće unificirati pojaseve s Aspinallom u svom povratku u oktogon, budući da UFC i dalje planira održati borbu protiv Miočića, koja bi se trebala dogoditi u studenom.

"Diljem svijeta postoje borci koji u sebi misle da mogu pobijediti Jona Jonesa" napisao je Jones. "Neće biti kipova posvećenih tebi. Izađi i pobijedi još više, učini svoje ime većim, to je jedini način da to postigneš."

"Sada imam 37 godina, pobijedio sam sve. Moj zadatak je završiti karijeru na visokom nivou i napraviti nevjerojatan film. Samo ostaje da pridružim Tomu Bradyju, Floydu Mayweatheru i svim ostalim umirovljenim borbenim legendama."

Linker
10. rujan 2024 11:58