UFC

Du Plessis uzvratio Chimaevu na izjavu da ‘mora uzeti pojas ovom gay tipu i vratiti ga normalnim ljudima‘

Dricus du Plessis i Khamzat Chimaev

 FAITH MORAN/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia;James Gilbert/Getty images/Profimedia
Uz du Plessisov komentar, našao se još jedan koji je kvalitetno ‘spustio‘ Chimaevu

UFC prvak u srednjoj kategoriji, Dricus du Plessis, odgovorio je Khamzatu Chimaevu nakon što ga je čečenski borac ismijavao na društvenim mrežama. Sve je počelo kada su Chimaev i bivši UFC borac Darren Till razgovarali na X Spaces platformi. Tijekom njihove interakcije, ‘‘Borz‘‘ je nazvao du Plessisa ‘gay prvakom‘.

"Moramo vratiti tu titulu normalnim ljudima. Ovaj gay prvak sada ima pojas.", izjavio je Chimaev.

Audio snimka stigla je do južnoafričkog prvaka na društvenim mrežama koji je uzvratio Chimaevu ismijavajući njegov nedostatak aktivnosti unutar UFC-ovog oktogona.

"Ti se samo fokusiraj na to da stigneš do borbe, bilo koje borbe!", odgovorio je du Plessis.

‘‘Kaže tip koji je prevario svoje fanove za novac‘‘, bio je drugi komentar ispod du Plessisovog, referirajući se na incident kada je Chimaev kripto prevarom izvukao preko milijun dolara od svojih pratitelja.

Kada je Chimaev ušao u UFC, privukao je veliku pažnju svojom visokom aktivnošću. Naime, 2020. godine nastupio je u tri borbe u kratkom razdoblju od samo dva mjeseca. No, u posljednje vrijeme njegova aktivnost unutar oktogona značajno je opala. Chimaev je sudjelovao u samo jednoj UFC borbi u posljednje dvije godine. Njegov posljednji nastup u oktogonu bio je u listopadu 2023. godine kada se suočio s Kamaruom Usmanom na UFC-u 294. Te je večeri 30-godišnjak pobijedio većinskom odlukom sudaca protiv bivšeg prvaka velter kategorije.

‘‘Borz‘‘ je sada zakazan za borbu protiv bivšeg prvaka Roberta Whittakera na UFC-u 308. Događaj će se održati 26. listopada u Etihad Areni u Abu Dhabiju.

S druge strane, du Plessis čeka svog sljedećeg izazivača, a to bi najvjerojatnije mogao biti Sean Strickland ili čak Alex Pereira.

Linker
17. rujan 2024 11:43