UFC

Bisping napravio listu najgorih borbi u povijesti UFC-a: Prisjetite se borbi koje su vam vrlo vjerojatno pale u zaborav

Michael Bisping (lijevo) i Paul Felder (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘Tresla su se brda, rodili su se miševi‘

Tijekom svojih 30 godina postojanja, UFC je bio domaćin nekih od najnevjerojatnijih borbi u povijesti borilačkih sportova, no također je bilo i onih koje će gledatelji brzo zaboraviti zbog njihove neatraktivnosti.

Rani dani UFC-a bili su poznati po divljim i nepredvidivim borbama, što je dijelom bilo posljedica tadašnjih nedostatka pravila i strukture. Kako je MMA ušao u "mainstream", borbe su postajale tehnički naprednije i profesionalnije, no to ponekad dovodi i do onih koje fanovi označe kao dosadne. Bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji i pionir britanskog MMA-a, Michael Bisping, sudjelovao je u mnogim spektakularnim borbama koje su ga učinile miljenikom publike zbog njegovog "sve ili ništa" stila borbe.

Danas, kao UFC-ov komentator, Bisping se često nađe u poziciji da komentira borbe koje možda neće ostati upamćene po svojoj dinamici, a neki od tih trenutaka su mu ostali urezani kao najgori u povijesti organizacije.

Čak su i najuzbudljiviji borci u sportu, poput Israela Adesanye i Francisa Ngannoua, ponekad dio borbi koje su bile manje dojmljive nego što se očekivalo. No, Bisping je otkrio koja mu borba pada na pamet kao "najdosadnija" u UFC-ovoj povijesti.

"Kažem ovo s najvećim poštovanjem jer su ove dvije dame nevjerojatne borce, govorim o Rose Namajunas, ‘Thug‘ Rose, i Carli Esparzi," rekao je Bisping u videu na svom YouTube kanalu. "Rose Namajunas je ušla u tu borbu kao prvakinja svijeta, pobijedila je Joanne Jedrzejczyk, dugogodišnju prvakinju, nokautirala je u prvoj rundi... Pomislio sam ‘O moj Bože, nitko nikad neće pobijediti ovu ženu‘."

Međutim, u borbi na UFC-u 274, koja je trajala pet rundi, dogodilo se vrlo malo akcije. "Tijekom pet rundi, vidjeli smo samo 67 udaraca između njih dvije, dvije vrhunske borce, a ukupno 67 udaraca, nije bilo puno akcije", nastavio je Bisping. Ta borba, između Namajunas i Esparze, naišla je na velike kritike fanova, a sama Namajunas je kasnije priznala da je to bila "jedna od najdosadnijih borbi ikad".

Iako je ta borba naširoko prepoznata kao najdosadnija, nekoliko drugih borbi također dolazi u obzir kad se o ovoj temi razgovara.

Spomenuti Israel Adesanya bio je dio jedne od najrazočaravajućijih borbi u povijesti kada se suočio s Yoelom Romerom na UFC-u 248 2020. godine. Očekivanja su bila visoka zbog eksplozivnog stila Romera i Adesanyine brzine i preciznosti, no zbog opreznog pristupa oba borca, tijekom pet rundi zabilježeno je tek 88 udaraca.

Također, borba između Francisa Ngannoua i Derricka Lewisa na UFC-u 226, koja je završila porazom Ngannoua, također je zabilježena kao jedna od najgorih, posebno s obzirom na to da su oba borca poznata po brutalnim nokautima, što je dodatno pojačalo razočaranje kod fanova.

Linker
16. rujan 2024 17:44