UFC

Islam Makhachev trenutno je van pogona: Dana White otkrio hoće li i kada organizirati borbu za privremeni pojas

Islam Makhachev i Dana White

 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia, Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Tsarukyan već polako gubi strpljenje, no Dana White je bio izričit u svojoj izjavi

Dana White nije zainteresiran za kreiranje privremene UFC-ove titule u lakoj kategoriji.

Islam Makhachev (25-1) trenutno je van pogona zbog ozljede ligamenta u ruci. Posljednji put je obranio svoj pojas u lipnju, kada je kasnim prisiljavanjem na predaju pobijedio Dustina "The Diamonda" Poiriera na UFC 302 priredbi.

Arman Tsarukyan (22-3), trenutno prvi izazivač, nadao se borbi protiv Makhacheva 26. listopada na UFC 308 priredbi u Abu Dhabiju, no čini se da će morati pričekati još nekoliko mjeseci. Tsarukyan je izjavio kako je spreman boriti se s nekim drugim u međuvremenu, pod uvjetom da se radi o borbi za privremeni pojas, no White je tu mogućnost odbacio.

"Ne", izjavio je White u intervjuu za Manouka Akopyana, a bio je upitan o mogućnosti borbe za privremeni pojas u lakoj kategoriji. "Islam se borio mnogo puta i uvijek je spreman uskočiti u borbu. Dakle, neće biti privremene titule. Kad on bude spreman, mi ćemo krenuti. Imamo planove. Trenutno razmatramo kada bi mogao ponovno nastupiti."

Tsarukyan je za Red Corner MMA izjavio kako očekuje da će se njegov revanš s Makhachevom održati početkom sljedeće godine. Whitea su pitali postoji li mogućnost da se ta borba održi na UFC 310 priredbi 7. prosinca.

"Ne znam hoće li to biti moguće 7. prosinca", rekao je White. "Radimo na tome."

Tsarukyan je pobijedio Charlesa Oliveiru na UFC 300 priredbi, čime je postao prvi izazivač. Njegov prvi susret s Makhachevom dogodio se u travnju 2019. godine, na njegovom UFC debiju, gdje je izgubio nakon iscrpljujuće borbe jednoglasnom odlukom sudaca. Od tada je ostvario omjer 9-1 i trenutno je u nizu od četiri uzastopne pobjede.

Linker
11. rujan 2024 17:24