UFC

Tom Aspinall objasnio koji mu je cilj provociranja Jona Jonesa: ‘Imam vjere, još ne znam jesam li rezervni borac za UFC 309‘

Tom Aspinall

 George Tewkesbury/pa Images/profimedia
Aspinall se već bori protiv Jonesa, samo ne malim rukavicama već sustavnom psihološkom ofenzivom

Tom Aspinall čini sve što može kako bi dobio priliku boriti se protiv Jona Jonesa, što bi mu zapravo bila životna prilika.

Već gotovo godinu dana Aspinall pokušava dogovoriti borbu s UFC-ovim prvakom u teškoj kategoriji, no Jones do sada nije pokazao volju za taj dvoboj. Umjesto toga, Jones se čini spremnim braniti svoju titulu protiv Stipe Miočića na UFC 309 priredbi u studenom, dok Aspinall, privremeni prvak, i dalje čeka. Miočić se nije natjecao od 2021. godine, dok je Aspinall nedavno obranio svoju privremenu titulu, što čini situaciju još frustrirajućom za ovog engleskog teškaša. U razgovoru za TNT Sports, Aspinall priznaje kako je nedavni porast u njegovom "trash talku" rezultat te frustracije.

"Samo pokušavam dogovoriti borbu, prijatelju," rekao je Aspinall kada su ga upitali o njegovim nedavnim prozivanjima na društvenim mrežama. "Želim dobiti svoju priliku za borbu za apsolutnu titulu, naravno. To je sljedeći logičan korak. A također, to je borba iz snova za mene, pa ću se truditi da se dogodi."

Aspinall je počeo tražiti borbu s Jonesom nakon što je osvojio privremenu titulu na UFC 295 priredbi, i isprva je bio izuzetno poštovan prema budućem članu UFC-ove Kuće slavnih. No, kako Jones nastavlja ignorirati Aspinalla, privremeni prvak promijenio je pristup, postavši agresivniji u prozivanju Jonesa zbog odbijanja borbe. S druge strane, Jones je postao sve "neprijateljskiji" prema Aspinallu. No, za Aspinalla, to je upravo ono što želi.

"Jer želi lakšu borbu, Stipu. Za sada," rekao je Aspinall kada su ga pitali zašto Jones ne želi borbu protiv njega. "Ali imam vjere. Mislim da Jon postaje pomalo iritiran zbog mene u ovom trenutku, što mi je i bila namjera. Pokušavam testirati njegov ego da vidim hoće li reći: ‘Dobro, zapravo, ja sam taj koji dominira u teškoj kategoriji. Pokazat ću ti.‘ To je ono na čemu radim trenutno. Čini se da se Jon malo ljuti na mene, što je sjajno ako to nastavi."

Hoće li njegov plan uspjeti, ostaje za vidjeti, no sve što Aspinall trenutno može učiniti je čekati. Pa, to i pripremati se. Jer, iako borba još nije službeno potvrđena, Aspinall kaže da se sprema kao rezervni borac za meč između Jonesa i Miočića na UFC 309 priredbi. Na ovaj ili onaj način, želi dobiti ono što smatra da mu pripada.

"Treniram s tim na umu," rekao je Aspinall. "Što se mene tiče, treniram kao da bih mogao nastupiti u studenom. Bez obzira na to što se dogodi, bit ću spreman i u formi za studeni. Još nema službene potvrde borbe, niti potvrde jesam li ja rezervni borac. To su mi rekli nakon moje borbe, ali borba za titulu u teškoj kategoriji između Stipea i Jonesa još nije službena, pa i dalje čekam."

UFC 309 održat će se 16. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Linker
11. rujan 2024 18:54