UFC

Diego Lopes otkrio afinitete prema borbi s Topurijom: ‘Ako ja pobijedim, ako on pobijedi... Ovako bi to prošlo‘

Diego Lopes

 Mega Agency/profimedia
Miljenik UFC fanova smatra da bi imao šanse u borbi s trenutnim prvakom u perolakoj kategoriji

Diego Lopes, perjanica UFC-ove perolake kategorije i ljubimac navijača, traži veliku pobjedu nad Brianom Ortegom na UFC 306 priredbi ovog vikenda kako bi si osigurao priliku za napad na pojas u kategoriji do 66 kilograma. Također je objasnio kako bi izgledao njegov okršaj s aktualnim prvakom Ilijom Topurijom.

Lopes, koji je debitirao u UFC-u u svibnju prošle godine na UFC 288 priredbi, brzo je postao miljenik publike zbog svog uzbudljivog stila borbe i atraktivne osobnosti. Nakon četiri uzastopne pobjede, Brazilac je sada vrlo blizu prilike za napad na titulu.

Aktualni prvak, Ilia Topuria, trebao bi braniti svoj pojas protiv Maxa Hollowaya na UFC 308 priredbi u listopadu, a ako "El Matador" uspješno svlada Hollowaya, vrlo je vjerojatno da će mu biti ispunjena želja za borbom u Španjolskoj.

S tim na umu, Lopes se nada da će Topuria pobijediti Hollowaya i da će i on sam dobiti priliku boriti se protiv Topurije u Španjolskoj, osobito s obzirom na to da ga je prvak već spomenuo kao mogućeg budućeg izazivača.

"Nadam se, ludo je jer je Ilia spomenuo moje ime, UFC ima planove Španjolsku, UFC-u treba netko tko govori španjolski za promociju borbe, ne znam, možda Ilia pobijedi, ja pobijedim i možda odemo u Španjolsku," rekao je Lopes u intervjuu za Submission Radio.

Bivšem kralju perolake kategorije, Alexandru Volkanovskom, UFC je obećao da, ako može pričekati, ima zajamčenu priliku za borbu za naslov nakon UFC-a 308. Lopes vjeruje da bi, ako Volkanovski ponovno dobije priliku boriti se protiv Topurije, borba izgledala drugačije nego prošli put.

"Teško je, znate. Mislim da je sada Volkanovski imao vremena, odmora i oporavka. Tip se borio protiv svakoga u kategoriji... Ako je Volk sljedeći za naslov, mislim da će ta borba biti drugačija nego prošli put," objasnio je Lopes.

Ovaj 29-godišnji Brazilac posjeduje izuzetno svestran borilački arsenal i vjerojatno će biti težak protivnik većini boraca u perolakoj kategoriji. S obzirom na to da je "El Matador" poznat kao moćan boksač, Lopes je razložio kako bi izgledao njihov međusobni dvoboj.

"Mislim da bi to bila velika borba. Ilia je kompletan borac, dobar boksač, ima dobar jiu-jitsu i dobar hrvački stil, ali moji treneri su vrlo pametni. Kad gledaju borbe, prate minimalne detalje kako bi radili na tome."

"Sjećam se kako sam sjedio sa svojim trenerom i gledao Ilijine borbe, moj trener zna da bih mogao pobijediti u toj borbi. Možda bi bila teška borba, ali mislim da je moguće da bi to bila dobra borba protiv Ilije," rekao je Lopes.

Linker
11. rujan 2024 19:02