UFC

‘On je oštar kao nož, treniramo na daljinu dok posjećuje razne pivovare. Što se mene tiče, može se boriti odmah‘

Conor McGregor

 Stacy Revere/getty Images/profimedia
Kavanagh je uvjeren da se njegov pulen može boriti odmah

John Kavanagh vjeruje da je Conor McGregor spreman boriti se protiv Michaela Chandlera odmah.

McGregor (22-6) trebao se vratiti u oktogon protiv Chandlera na UFC 303 priredbi u srpnju, no bio je prisiljen odustati zbog prijeloma malog prsta na nozi. McGregor je isprva nagovijestio povratak u prosincu, a zatim tvrdio da mu UFC neće dopustiti borbu. Predsjednik UFC-a Dana White odlučno je izjavio da se to neće dogoditi ove godine, sugerirajući početak 2025. godine kao realniji termin.

"Conor McGregor će se boriti sljedeće godine, početkom 2025.," izjavio je White za New York Post. "Bio je dugo odsutan, a s obzirom na njegovu glad za borbama, on je vrlo bogat čovjek. Vidjet ćemo kad se vrati, ali on je definitivno jedan od najvećih superzvijezda ovog sporta, koji je podigao UFC diljem Europe i drugih dijelova svijeta. Bio je velika zvijezda i izvrstan partner za nas."

Što se tiče vremena povratka, McGregorov dugogodišnji glavni trener ima drugačije mišljenje. Kavanagh je izjavio da je McGregor trenutno u formi za borbu, čime se otvaraju dodatna pitanja o njegovom odgođenom povratku.

"Ako bi se (McGregor vs. Chandler) datum vratio i potvrdio za prosinac, mi smo već u intenzivnim pripremama, iako treniramo na daljinu u ovom trenutku," rekao je Kavanagh u intervjuu za “Lucky Block”. "On je u SAD-u, vjerujem, na turneji Forged Irish Stouta.

"Posjećuje nekoliko pivovara tamo, ali i dalje šaljemo jedan drugome videozapise s treninzima i planove treninga. On ima nekoliko trening partnera tamo, a na snimkama koje dobivam natrag, izgleda mi vrlo oštro kao nož. Kad bi borba bila sada ili u prosincu, to bi za mene bila potpuna zelena svjetla."

McGregor se nije natjecao otkako je pretrpio prijelom noge u porazu tehničkim nokautom od Dustina Poiriera u srpnju 2021. godine. Chandler također nije nastupao od studenog 2022., kada je doživio poraz prisiljavanjem na predaju od Poiriera. Chandler je odlučio staviti svoju karijeru na čekanje u nadi da će unosna borba protiv McGregora ipak postati stvarnost.

Linker
14. rujan 2024 07:45