UFC

Helwani otkrio više informacija o Gloveru Teixeiri: ‘Nudili su mu Ankalaeva, on je tražio Blachowicza‘

Glover Teixeira

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ariel Helwani detaljno je pojasnio zavrzlamu oko UFC 282 eventa i glavne borbe večeri

Glavna MMA vijest dana svakako je Jiri Prochazka i njegovo napuštanje titule UFC-ovog prvaka poluteške kategorije. Češki borac teško je ozlijedio rame, čeka ga operacija i oporavak koji će potrajati minimalno šest mjeseci, a moguće je da Prochazku u kavezu ne vidimo i godinu dana.

Jiri se stoga odlučio ostaviti tron upražnjenim, čisto da ne koči polutešku kategoriju. Njegova ozljeda očito je jako ozbiljna, a i Dana White je u razgovoru za Yahoo Sports naglasio o kakvoj se situaciji radi.

‘‘To je najgora ozljeda koju su UFC-ovi doktori ikad vidjeli. Stvarno je loše. Njegovo rame je u jako, jako lošem stanju. Njega čeka ozbiljna operacija koja iziskuje dugu rehabilitaciju.‘‘, otkrio je Dana, a Prochazka se navodno ozlijedio hrvajući.

UFC je brzo reagirao kad je UFC 282 event, a Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev promovirani su u glavnu borbu večeri. Ne samo to, nego Poljak i Dagestanac obračunat će se i za upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji. Blachowicz će tako imati priliku ponovno postati UFC-ovim prvakom poluteške kategorije, dok Ankalaev napokon dobiva ‘‘title shot‘‘, nakon devet uzastopnih pobjeda.

Ono što je pomalo ostalo nedorečeno jest situacija s Gloverom Teixeirom. Brazilac se trebao boriti protiv Prochazke za titulu, a na kraju je u potpunosti ostao bez borbe i ‘‘title shota‘‘. Ariel Helwani dao je više detalja.

Prema njegovim navodima, Gloveru je ponuđena borba na UFC 282 eventu protiv Magomeda Ankalaeva. Teixeira je odbio jer je smatrao da je to premalo vremena da se pripremi za takvog protivnika i tražio je borbu protiv Jana Blachowicza. UFC nije pristao jer smo taj meč već gledali (u desetom mjesecu prošle godine). Glover je zatim pristao na meč protiv Ankalaeva, ali tražio je da se borba održi 21. siječnja (1. mjesec) 2023. godine, na UFC-ovom eventu u Brazilu. Čelnici UFC-a ponovno nisu pristali i Glover je na kraju ostao bez borbe, a Blachowicz i Ankalaev borit će se za pojas.

Helwani je otkrio i zanimljivu informaciju da je Prochazka bio spreman boriti se ozlijeđen, čak i koristeći samo jednu ruku. Liječnici su mu rekli da je to jako loša ideja i da bi mogao trajno oštetiti rame, a Prochazka je na kraju ipak otkazao nastup.

Linker
11. lipanj 2024 15:42