UFC

Gilbert Burns saznao ime sljedećeg protivnika, čeka li nas ‘delicija‘ za ljubitelje grapplinga?

Gilbert Burns

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iskusni Brazilac branit će svoje šesto mjesto u poretku izazivača

Podosta tih borilački dan bio je ovaj ponedjeljak, ali pretkraj dana došla je vijest o jednoj vrlo zanimljivoj borbi. Radi se o obračunu velteraša koji bismo trebali gledati 7. rujna (deveti mjesec) u sklopu UFC Fight Night 243 eventa.

Gilbert Burns tražit će povratak pobjedama nakon dva uzastopna poraza. Iskusni ‘‘Durinho‘‘ ranije ove godine izgubio je meč protiv Jacka Della Maddalene, a u petom mjesecu prošle godine poražen je u okršaju s Belalom Muhammadom.

Nakon dva uzastopna poraza, Burns je skliznuo na šesto mjesto u poretku izazivača. I dalje je to jako dobra i visoka pozicija, posebno u velter kategoriji koja je prepuna vrhunskih boraca.

Burns će u svom sljedećem nastupu zapravo braniti mjesto u poretku, a eventualnom pobjedom vjerojatno neće napraviti nekakav drastični pomak prema gore. Naime, Burnsov sljedeći protivnik trebao bi biti Sean Brady.

Pouzdani izvori donose vijest kako će Brady i Burns ukrstiti rukavice prvom polovicom devetog mjeseca. Sean Brady trenutno je osmi izazivač u velter kategoriji, a u meč protiv Burnsa ulazi nakon pobjede nad Kelvinom Gastelumom. Brady je Gasteluma porazio krajem prošle godine.

Ono što povezuje Burnsa i Bradyja jest borac s kojim su se borili u pretposljednjim nastupima. Radi se o Belalu Muhammadu koji je obojicu porazio.

Još jedna stvar koja povezuje Burnsa i Bradyja svakako je i crni BJJ pojas. Obojica su fantastični grappleri, ponajbolji u kategoriji do 77 kilograma. Završi li njihova borba u parteru, trebali bismo svjedočiti poslastici za ljubitelje grapplinga.

Naravno, više puta svjedočili smo mečevima u kojima dva odlična grapplera bivaju uparena, a zatim odrade pravi rat u stojci. Kakav će pristup odabrati Burns i Brady, preostaje nam vidjeti. Bit će ovo jedan jako uzbudljiv meč u svakom slučaju.

Linker
25. lipanj 2024 07:27