UFC

Alex Pereira: ‘Ne znam koliko dugo ću se još moći boriti. Zato sam prihvatio ‘short notice‘ protiv Prochazke‘

Alex Pereira 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Iako Pereira ima dosta godina borilačkog iskustva, na njegovim izvedbama se to još uvijek ne osjeti

Kada treba spasiti event i pritom osigurati atraktivan meč, UFC je svjestan da tada mora okrenuti broj trenutnog prvaka u poluteškoj kategoriji, Alexa Pereire. Nakon McGregorovog otkazivanja meča protiv Michaela Chandlera, UFC-u je pod hitno trebao novi ‘‘main event‘‘ za UFC 303 ove subote.

Alex Pereira i Jiri Prochazka predvodit će ovu priredbu u svom revanšu, a titula u poluteškoj kategoriji također će biti u igri. Nema puno prvaka koji bi svoju titulu riskirali na ‘‘short notice‘‘, tako da su Pereiru jučer pitali zašto je to prihvatio:

‘‘Ja volim prihvaćati ovakve prilike. Uskoro ću imati 37 godina i ne znam koliko dugo ću se još moći boriti. Ovo je bila jako dobra prilika da zadržim aktivnost, da ostanem u treningu. Ja uvijek treniram tako da mogu prihvaćati ovakve prilike kada god dođu do mene‘‘, rekao je Pereira u intervjuu za The Mac Life.

‘‘Teško mi je sada reći bih li prihvatio borbu da nije u pitanju Jiri Prochazka. Ne radi se nužno o činjenici da sam se s njim već borio prije i da sam ga pobijedio, više je do toga što smo se ionako trebali uskoro boriti. Nisam očekivao da će biti ovoliko brzo, ali obojica već očekujemo borbu‘‘, dodao je.

Iako Pereira ima dosta godina borilačkog iskustva, na njegovim izvedbama se to još uvijek ne osjeti. Zasigurno ćemo ga moći pratiti još nekoliko godina na ovoj najvišoj razini, pogotovo jer se u potpunosti orijentirao na polutešku kategoriju gdje je moguće nešto duže biti na toj razini borbe.

Linker
26. lipanj 2024 18:00