UFC

(VIDEO) Epski meč koji nikada neće dosaditi: Vrijeme je da se prisjetite revanša između McGregora i Diaza!

Conor McGregor vs. Nate Diaz

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Ususret UFC 303 eventu, UFC nas podsjeća na jedan od najboljih mečeva u povijesti organizacije

Conor McGregor u periodu od 2013. godine i debija u UFC-u pa sve do 5. ožujka (treći mjesec) 2016. godine djelovao je kao borac kojeg je gotovo nemoguće pobijediti. Sedam uzastopnih pobjeda upisao je McGregor u tom periodu, a tijekom pobjedničkog niza porazio je nekoliko vrhunskih boraca poput Josea Alda, Maxa Hollowayja, Dustina Poiriera i Chada Mendesa.

U trećem mjesecu 2016. godine McGregor se trebao boriti protiv Rafaela dos Anjosa za titulu prvaka u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Nažalost, otprilike dva tjedna uoči meča, RDA je pretrpio ozljedu stopala i morao se povući iz borbe. UFC je trebao kasnu zamjenu, a pronašli su ju u Nateu Diazu.

Diaz je u meč ušao kao osjetni autsajder, rijetki su mu davali šanse za pobjedu, ali s marketinške strane UFC je pronašao odličnu zamjenu. Iako je prihvatio meč desetak dana prije same priredbe, Diaz je uspio šokirati svijet.

Prva runda nije išla u dobrom smjeru po Natea. McGregor je pogađao kad god poželi i djelovao je kao borac koji je za klasu bolji od Diaza. Apsolutni preokret ponudila je druga runda. McGregor se ispuhao pokušavajući brzo završiti Diaza, a Nate kao da je tek dohvatio radnu temperaturu. U određenom trenutku borbe doslovno se osjeti promjena takozvanog ‘‘momentuma‘‘ koji je prešao na Diazovu stranu. Nakon četiri minute i 12 sekundi druge runde, Diaz je prisilio McGregora na tapkanje i Conor je upisao prvi poraz u UFC-ovom kavezu.

‘‘Hej, ja nisam iznenađen.‘‘, rekao je Nate Diaz neposredno nakon meča, a svima je bilo jasno kako smo upravo dobili novo rivalstvo koje neće završiti na jednom meču.

Pet i pol mjeseci kasnije McGregor i Diaz ponovno su ukrstili rukavice. U analizama meča isticalo se kako bi Conor trebao imati prednost u ranijim rundama, dok Diaz ima nadmoć kad je u pitanju čvrstoća i kondicijska sprema. Oba borca ipak su došla maksimalno kondicijski spremni, odradili su meč na punih pet rundi i svjedočili smo ponajboljoj borbi u povijesti UFC-a.

Revanš između McGregora i Diaza uistinu je povijesni UFC-ov meč, a nakon pet rundi, podignuta je ruka Conora McGregora. Irac se uspio osvetiti za poraz u prvom meču i na sjajan način reagirao je i vratio se nakon prvog poraza u UFC-u.

‘‘Iznenađenje, iznenađenje, kralj se vratio!‘‘, bila je McGregorova prva izjava nakon pobjede nad Diazom.

Prava je šteta što će njihovo rivalstvo vjerojatno završiti na ta dva meča. Trilogija je nešto čemu se gotovo svaki MMA fan nadao, ali Diaz više nije dio UFC-a i šanse za novim okršajem uistinu su minimalne.

Srećom, Conor McGregor i dalje je dio najveće MMA organizacije. ‘‘Notorious‘‘ se vraća u kavez 29. lipnja (šesti mjesec) ove godine i u lovu je na još veći povratak od onog kojem smo svjedočili u revanšu protiv Diaza. Više od četiri godine McGregor nije pobijedio u MMA meču, a od 2021. godine izbivao je iz kaveza zbog teške ozljede. Uspije li krajem mjeseca poraziti Michaela Chandlera, bit će to još jedan povijesni Conorov trenutak.

U iščekivanju tog meča, prava je prilika da se prisjetite epskog revanša između McGregora i Diaza. Video je ispod ovog teksta, a teško ćete večeras pronaći bolji i zabavniji sadržaj od ovog fantastičnog meča.

Linker
22. lipanj 2024 21:58