UFC

Frankie Edgar namjerava savladati Munhoza i utišati one koji ga nagovaraju na mirovinu

Frankie Edgar
 screenshot/YouTube
Spuštanje u bantam svojevrstan je novi početak za 38-godišnjeg bivšeg prvaka, Frankieja Edgara

Godinu dana nakon što je to naveo kao svoju ozbiljnu namjeru i idući potez, Frankie Edgar će napokon debitirati u bantam kategoriji. Bivši prvak lake kategorije i trostruki izazivač perolake s 38 godina će započeti novu fazu svoje karijere. Mnogi vjeruju kako mu to nije potrebno i kako je trebao odraditi još nekoliko borbi te se umiroviti, no takve insinuacije mu zapravo smetaju.

"Znam da se mnogi ljudi pitaju u kakvom sam stanju i gdje je trenutno moja karijera. Jesam malo stariji, spuštam se u nižu kategoriju i pitaju se kakve su moje vještine. Upravo zbog toga sam motiviraniji da onima koji ne vjeruju dokažem da su u krivu. Isto tako, još više želim dokazati samom sebi kako sam još uvijek borac iz samog vrha, neovisno u kojoj se kategoriji borim", rekao je za MMA Fighting Edgar, koji je u svojoj posljednjoj borbi teško poražen od Chan Sung Junga. Bilo je to u prosincu prošle godine.

Debi borba u bantam kategoriji daje mu priliku da se odmah uključi u Top 10, ako ne i Top 5. Naravno, da bi to uspio morat će savladati itekako ozbiljnog protivnika, Pedra Munhoza. Munhoz je slavio u sedam od posljednjih devet borbi, uključujući nokaut pobjedu nad Codyjem Garbrandtom.

"Pedro je ozbiljan borac ove divizije već duže vremena. Ima neke velike pobjede protiv jako dobrih boraca. Pobjeda protiv njega odvela bi me u smjeru onoga gdje želim biti, došao bih u poziciju na kojoj i sam sebe vidim. Od prvog dana borim se protiv najboljih boraca i ne želim da se to promijeni. Kad su mi ponuđene opcije, Pedro je imao najviše smisla kao protivnik", rekao je Frankie, još kratko dodavši nešto o šampionskim ambicijama:

"Sada se moram samo pobrinuti da u subotu pobijedim. Ako pobijedim u ovoj borbi, svašta je moguće u budućnosti. Kroz cijelu karijeru imao sam prilike koje sam dobro koristio. Ako mi se ista jednog dana pojavi i u ovoj kategoriji, odmah ću uskočiti u nju."

Frankie je jučer na vaganju vrlo dobro izgledao i čini se kako mu spuštanje u bantam nije predstavljalo nikakav problem. Ukoliko upiše pobjedu nad Munhozom ili bilo kada kasnije u bantam kategoriji, postat će prvi UFC prvak u povijesti koji je slavio u borbi čak dvije kategorije ispod one na čijem je bio tronu.

Linker
29. lipanj 2024 05:58