UFC

FNC nastavlja briljirati! Talijan s više od 10 nastupa u UFC-u borit će se protiv Andija Vrtačića!

Andi Vrtačić

 Instagram (andi Vrtačić, Ksw)
FNC 20 event dobio je svoju desetu borbu

Ponekad pomislimo kako FNC u nekom trenutku mora prestati oduševljavati borbama koje najavljuju i borcima koje dovode pod svoje okrilje, ali danas je uslijedila nova velika vijest od strane vodeće regionalne MMA organizacije.

FNC 20 event koji će se 23. studenog (11. mjesec) održati u Zagrebu postao je bogatiji za još jedan meč, ukupno deseti potvrđeni. U dvoboju srednje kategorije rukavice će ukrstiti poznati domaći borac Andi Vrtačić (4-2-0) i renomirani talijanski borac Alessio Di Chirico (13-7-0).

Fanovi slobodne borbe itekako poznaju ime Alessia Di Chirica. Radi se o borcu koji je čak 11 puta nastupio pod okriljem UFC-a, vodeće svjetske MMA organizacije. 34-godišnji Talijan upisao je četiri pobjede unutar UFC-a, a sedam puta je poražen.

Među istaknutijima imenima koje je porazio svakako su Julian Marquez i Joaquin Buckley kojeg je Di Chirico spektakularno nokautirao "high kickom" u prvoj rundi borbe. Iskusni Talijan gubio je od vrlo dobrih boraca poput Kevina Hollanda, Makhmuda Muradova, Romana Kopylova i Bojana Veličkovića. Srpski borac porazio je Di Chirica 2016. godine na UFC-ovom eventu u Zagrebu.

Di Chirico je UFC napustio 2022. godine nakon dva uzastopna poraza. Abdul Razak Alhassan nokautirao ga je u osmom mjesecu 2021. godine, a nokautom ga je porazio i Roman Kopylov 2022. godine u Parizu. Di Chirico je nakon poraza od Kopylova obznanio i kako se povlači iz MMA-a, ali želja za nastupima očito se vratila, a FNC ga je privukao pod svoje okrilje.

Sjajno je ovo pojačanje i velik ispit za Andija Vrtačića. 29-godišnjaka iz Pule nismo gledali još od petog mjeseca prošle godine i poraza na FNC-ovom eventu u Areni Zagreb. Robin Roos porazio ga je nokautom u prvoj rundi, a Vrtačić je tada pretrpio i nezgodnu ozljedu gležnja. Vrlo teškog protivnika dobio je Vrtačić za svoj povratnički meč, ali eventualna pobjeda nad Di Chiricom bila bi najznačajnija u njegovoj dosadašnjoj MMA karijeri.

Linker
09. listopad 2024 18:04