UFC

Sean Strickland sasuo paljbu po Chimaevu: ‘Prodao si dušu terorističkom diktatoru, ni ne treba te puštati u Ameriku‘

Sean Strickland, Ramzan Kadyrov i Khamzat Chimaev

 Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia, X (karim Zidan)
Karijera Khamzata Chimaeva krenula je nizbrdo zbog lošeg zdravstvenog stanja, a nemogućnost ulaska na teritorij SAD-a mu definitivno ne ide u prilog

Osim po vještinama koje prezentira u kavezu, Sean Strickland poznat je i po dosta osebujnoj ličnosti i van kaveza. Često zagovara američki patriotizam na sebi svojstven način, a upravo je to jedna od glavnih stvari zbog kojih je njegov lik i djelo uvijek zanimljiv svim fanovima, čak i onima s kojima se ne slaže.

Drugi borci često su na njegovoj meti, a ovoga puta ‘‘nastradao‘‘ je Khamzat Chimaev. Podsjećamo, Chimaev se ne bori na teritoriju SAD-a zbog veze s Ramzanom Kadyrovim, čečenskim diktatorom, zbog čega ne može dobiti vizu. Strickland ga je dodatno napao na Instagramu:

‘‘Obožavam kako svijet zatvara oči na prošlost ovog tipa. Izgradio je život u Švedskoj, a onda je otišao tamo i postao najbolji prijatelj s apsolutnim čudovištem kojemu je praktički postao k… Onda kad je uzica postala prekratka, odletio je na Bliski istok. Ni ne treba te puštati u ovu zemlju. Prodao si dušu terorističkom diktatoru… Nisi kompatibilan s Amerikom… Hvala Bogu da dronovima ne napadamo tu jamu od pijeska. Zlo mi je kako UFC zaboravlja da je to američka kompanija‘‘, napisao je Strickland, pa ga provocirao oko prevare s kripto valutama koje je nedavno Chimaev bio dio.

Karijera Khamzata Chimaeva krenula je nizbrdo zbog lošeg zdravstvenog stanja, a nemogućnost ulaska na teritorij SAD-a mu definitivno ne ide u prilog. Poveznicu njega i Kadyrova mnogi osuđuju, no, Khamzat po tom pitanju nije učinio ništa, a pitanje je i može li. Ostaju mu nastupi u Abu Dhabiju i eventualno Europi, osim ako se nešto drastično ne promijeni.

Linker
09. listopad 2024 11:30