UFC

Dustin Poirier priznao da se kladio na sebe: Podržao UFC-ovu zabranu klađenja borcima

Dustin Poirier

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Naglasio je kako nije problem kada se borci klade na sebe, nego da problem nastaje kada se klade protiv sebe

Skandal oko Jamesa Krausea i nekih njegovih boraca koji se tiče klađenja razotkrio je potencijalni problem današnjeg MMA-a, a to je namještanje borbi od strane boraca prije čega bi se kladili na svoj poraz. Već je nekoliko boraca pod istragom FBI-a zbog toga, a što će im se dokazati a što ne, vidjet ćemo u narednom periodu.

UFC je zbog toga bio prisiljen povući kontroverzan potez – zabraniti borcima i njihovoj obitelji, rodbini, prijateljima i svima drugima koji imaju veze s njima klađenje na MMA. Bila je to odluka koja je dosta polarizirala fanove tako da neki to u potpunosti podržavaju, dok se drugi zgražaju nad takvom zabranom.

Jedan od onih koji to podržavaju je i Dustin Poirier, koji je priznao da se kladio na sebe dok je to još bilo dopušteno:

‘‘Čovječe, drago mi je da se to dogodilo jer se i ja obično kladim na borbe. Drago mi je da se dogodilo prije borbe Yana i O‘Malleyja jer bih izgubio puno novca. Isto tako bi bilo i s borbom između Dariusha i Gamrota. Jako puno novca bih izgubio tako da su me spasili. Ne znam. Znam da su neke borbe sumnjive‘‘, rekao je Poirier za Bloody Elbow.

‘‘Kladio sam se na sebe ranije. Ništa ludo s čim bih se mogao pohvaliti, ali stavio bih 200ak dolara na sebe ili nekoliko stotina. Ne mislim da je to problem. Problem je kladiti se protiv sebe, tad nastaje pravi problem‘‘, dodao je Dustin.

Kako će se odviti cijela ta priča oko klađenja saznat ćemo s vremenom, no nakon ovakve zabrane bi trebalo biti manje takvih slučajeva.

Linker
28. lipanj 2024 22:38