UFC

Cormier o mogućem prvaku triju kategorija: ‘Svi su mislili da će Conor prvi to pokušati‘

Daniel Cormier
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Čini se kako je Henry Cejudo sada najizgledniji kandidat u lovu na treći pojas

UFC nikada u povijesti nije imao borca koji je osvojio titulu u tri kategorije. Tokom godina, dobili smo nekolicinu boraca koji se mogu pohvaliti s titulama u dvije kategorije, no još uvijek čekamo tko će ispisati povijest s titulama u tri različite kategorije. Conor McGregor često voli govoriti kako upravo on biti taj, no teško je očekivati da će dobiti priliku u velter kategoriji, a još je teže očekivati da Conor pobijedi Kamarua Usmana ili nekog drugog borca koji bi u tom trenutku držao pojas velter kategorije.

Umirovljeni borac i bivši prvak UFC-ove poluteške i teške kategorije Daniel Cormier jedan je od boraca koji se može pohvaliti titulama iz dvije kategorije. Daniel Cormier sada se bavi komentatorskim i analitičarskim poslom, a u sklopu ESPN-ove DC & RC emisije, DC je također otkrio kako je i on bio jedan od onih koji su vidjeli Conora McGregora u takvom pohodu.

‘‘Biti prvakom tri kategorije, svi su mislili da će Conor biti prvi koji će to pokušati. Sada se čini kako će Henry Cejudo biti prva osoba koja će pokušati učiniti nešto što iskreno djeluje nemoguće.‘‘

Henry Cejudo prije dva dana izjavio je u razgovoru za ESPN kako planira preinačiti svoj ‘‘Triple C‘‘ nadimak preinačiti u ‘‘C4‘‘ tako što će osvojiti pojas perolake kategorije.

‘‘Ja nisam Georges St-Pierre pa da dođem tamo, odaberem si najbolju moguću opciju kao što je on odabrao Michaela Bispinga, a zatim nestanem. Ja se želim boriti protiv vjerojatno najvećeg borca u povijesti perolake kategorije (Volkanovskog). Ili ću ga pobijediti ili ću dobiti batina, no spreman sam zgrabiti tu priliku.‘‘, rekao je Cejudo.

Preostaje vidjeti kakvi su planovi UFC-a te hoćemo li uistinu imati prilike gledati borbu između Cejuda i Volkanovskog. Sigurno je da bi dobili sjajan obračun dvojice velikih prvaka, no nešto će se pitati i pobjednika borbe između Maxa Hollowayja i Yaira Rodrigueza.

Linker
29. lipanj 2024 05:56