UFC

Bivši UFC-ov prvak: ‘Englezi su loši u hrvanju, tako da favoriziram Jona Jonesa u meču protiv Aspinalla‘

Tom Aspinall i Jon Jones

 Screenshot (youtube, Tom Aspinall)
Ovaj meč se svakako gotovo sigurno neće dogoditi, neovisno o tome hoće li se Miočić i Jones ikada boriti

Tom Aspinall privremeni je UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, a ukoliko i pobijedi Blaydesa na UFC 304 priredbi, taj status će i zadržati dok se ne razriješi situacija između Stipe Miočića i Jona Jonesa. UFC za sada još nije potvrdio novi datum te borbe, no Jones je ponovno najavio jedanaesti mjesec.

Jones je nekoliko puta zagolicao maštu fanova te najavio da će se možda boriti protiv Aspinalla, što je, naravno, izazvalo brojne reakcije. Bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji. Luke Rockhold, rekao je da favorizira Jonesa u ovom hipotetskom meču:

‘‘To je teška borba, ali morate favorizirati Jonesa iako je Aspinall divljak. On je opušten, brt, atletičan. Teškaši se obično ne mogu tako kretati, a Jones je u poluteškoj u posljednjih nekoliko borbi imao problema, dok se Aspinall kreće kao da je poluteškaš. Međutim, on je teškaš koji udara jače, ima jače kukove‘‘, rekao je Rockhold za Helen Yee Sports.

‘‘Međutim, on je Englez, tako da ne može hrvati toliko dobro i to je problem. Jon Jones je i dalje jako dobar hrvač. I dalje može srušiti ljude dolje. Znamo da Francuzi ne mogu hrvati, a znamo i da Englezi ne znaju hrvati, tako da favoriziram Jonesa‘‘, dodao je.

Ovaj meč se svakako gotovo sigurno neće dogoditi, neovisno o tome hoće li se Miočić i Jones ikada boriti. Teško će Jones prihvatiti meč protiv Aspinalla koji je u svom ‘‘primeu‘‘ te je predstavnik nove generacije teškaša, no svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi izgledalo kada bi se našli u kavezu.

Linker
08. lipanj 2024 12:38