UFC

‘Ne znam hoćemo li ikada više vidjeti tako dominantnog borca kao što je bio Khabib Nurmagomedov‘

Khabib Nurmagomedov

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Daniel Cormier usporedio je bivšeg i aktualnog prvaka UFC-ove lake kategorije

Islam Makhachev pobijedio je (prisiljavanjem na predaju u petoj rundi) Dustina Poiriera na minuloj UFC 302 priredbi i tako po treći put obranio pojas lake kategorije, te se izjednačio s Khabibom Nurmagomedovom po broju obrana naslova u "lightweightu" najjače svjetske MMA organizacije. Daniel Cormier u svom je posljednjem javnom istupu govorio o dvojici Dagestanaca, te ih usporedio, u kontekstu borbi s Poirierom, kojeg su obojica pobjeđivali.

"Ne znam je li pošteno uspoređivati ​​ih, pogotovo na temelju zajedničkog protivnika", rekao je bivši prvak UFC-ove poluteške i teške divizije u ESPN-ovoj emisiji "Good Guy/Bad Guy" pa nastavio: "Bio sam jedan od prvih koji je rekao kako misli da je Makhachev opasniji od Khabiba zbog njegovih udaračkih tehnika. Ali dok razmišljam o ovome, kao tip koji je bio tamo s obojicom, ne znam hoćemo li ikada vidjeti nekoga tako dominantnog kao što je bio Khabib".

"DC" ističe kako Islama spremnost da se bori na nogama dovodi u riskantnije situacije nego što je to bilo u Khabibovom slučaju, koji je imao jedan specifičan, ali izuzetno učinkovit i praktično nezaustavljiv način pobjeđivanja u borbama.

"Ne kažem da je Islam gubio bitku u subotu, ali bilo je trenutaka u kojima je borba izgledala natjecateljski. Koliko često ste vidjeli Khabiba da ne izgleda dominantno? Mislim da je to stvar koja čini razliku. Ne znamo što bi se dogodilo da je Khabib ostao neko vrijeme, ali... povijest nam govori da bi vjerojatno još uvijek držao titulu s otprilike osam ili devet obrana naslova i još uvijek dominirao na sebi svojstven način", rekao je 45-godišnji Amerikanac pa zaključio:

"Kad ih gledam, mislim da je njihova dominacija drugačija jer će Islam stajati s vama na nogama više nego što je Khabib bio spreman. Točno se znalo što će Khabib učiniti, ali nitko to nije mogao spriječiti. S Islamom, naravno, imate više stvari o kojima morate brinuti, ali Khabib bi vam doslovno rekao: ‘Srušit ću te i izmlatiti‘, i nitko to nije mogao spriječiti. Ne znam hoćemo li ikada vidjeti nekoga dominantnijeg od njega".

Linker
25. lipanj 2024 22:06