UFC

‘Jon Jones nije pravi teškaš, a Miočića je odabrao jer je lakši protivnik nego Aspinall‘

Jon Jones (lijevo) | Stipe Miočić (gore desno) | Tom Aspinall (dolje desno)

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia Jason Silva/Zuma Press/Profimedia Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov teškaš, trenutno četvrtorangirani Curtis Blaydes, iznio je zanimljivo mišljenje u MMA Houru

Brojni ljubitelji UFC-ove teške kategorije pomalo su frustrirani trenutnim stanjem pri vrhu te kategorije. Jon Jones pojas drži od trećeg mjeseca prošle godine, još uvijek nije branio titulu prvaka, a zasad nema niti ugovoren meč.

‘‘Bones‘‘ bi prema nagađanjima pojas trebao braniti u 11. mjesecu ove godine, a protivnik će mu biti Stipe Miočić, borac kojeg u kavezu nismo gledali od trećeg mjeseca 2021. godine. Dakle, dva borca na zalascima svojih karijera, jako dugo inaktivni, borit će se za pojas najprestižnije svjetske MMA organizacije.

S druge strane, borci poput Toma Aspinalla i Curtisa Blaydesa predugo moraju čekati svoju priliku, a kako bi ostali aktivni, međusobno će se boriti 27. srpnja (sedmi mjesec) ove godine. Aspinall će u tom meču braniti status privremenog prvaka teške kategorije, a uistinu rijetko svjedočimo situacijama gdje se brani ‘‘interim‘‘ pojas.

Dojam je kako su UFC-ovi fanovi puno više željeli meč između Jonesa i Aspinalla, ali Curtis Blaydes ističe kako je sasvim razumljivo da Jones bira Miočića kao svog sljedećeg protivnika.

‘‘Znali smo da Jon (Jones) želi borbu koja donosi puno novca, a ‘money fight‘ je Stipe (Miočić). Ne želim omalovažiti Stipu, ali on je sve stariji i nije brz kao nekoć. Na papiru, Miočić je lakši protivnik nego Aspinall. Kao što sam već rekao, ne želim ga omalovažiti, ali njemu su 43 godine (41, op.a.), tako nešto. Ja za 10 godina također neću biti isti borac kakav sam danas. Znao sam da Jones neće htjeti nikog drugog osim Miočića. Čak i kad je govorio o Alexu Pereiri, znao sam da se to neće dogoditi.‘‘, započeo je Blaydes u MMA Houru, a zatim je dodao:

‘‘Uistinu vjerujem da će se Jones umiroviti nakon tog meča. Razgovaram s puno boraca u dvorani, s drugim trenerima i osobama iz MMA svijeta. Nisam još naišao na nekog tko vjeruje da se on neće umiroviti. Ali zašto se on i ne bi umirovio? Što ima za dokazati? Bogat je i ima reputaciju, najveći je svih vremena i to je neosporno. Ne vidim što bi ga vratilo u kavez nakon meča sa Stipom.‘‘, dodao je Curtis.

Nije tajna da bi se Blaydes rado okušao u kavezu s Jonesom, ali Curtis smatra kako ga krajem sedmog mjeseca čeka teži izazov u vidu Toma Aspinalla. Prema mišljenju Blaydesa, Aspinall je u ovom trenutku zahtjevniji protivnik nego Jon Jones koji je pri kraju svoje karijere.

‘‘Aspinall je teži protivnik jer je mlađi, nešto pokretniji i prirodni je teškaš. Znam da je Jon bolji grappler, ali to nije dovoljan faktor da postane težim protivnikom od Aspinalla. Aspinall je istinski teškaš i vjerojatno snažnije udara. To su sve špekulacije, ali dojam je da udara snažnije. Također, Tom je dokazao da može dobro grapplati, možda ne na najvišoj razini, ali prednost ipak dajem njemu. Bit ću iskren, Jon Jones ne izgleda kao teškaš. Gornji dio tijela izgledao je teškaški, ali on nema teškaške noge. Ne gledam na njega kao na teškaša.‘‘, zaključio je Blaydes.

Linker
15. lipanj 2024 17:00