UFC

Alex Pereira tvrdi kako u UFC nije došao zbog Adesanyje: ‘Došao sam postati prvakom‘

Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Fantastični kickboksač spreman je pred debi za najjaču svjetsku MMA organizaciju

Pomalo je u sjeni debitantski nastup Alexa Pereire ovog vikenda u sklopu UFC 268 priredbe. Dvije borbe za pojas te nastupi boraca kao što su Justin Gaethje i Michael Chandler s razlogom privlače gotovo svu pažnju. Međutim, Pereira je posljednjih godina bio na glasu kao jedan od najboljih, a po mnogima i najbolji kickboksač svijeta.

34-godišnji Brazilac godinama je vladao Gloryjevom srednjom kategorijom (pojas uspješno obranio pet puta), a do titule je došao i u poluteškoj kategoriji. Ipak, šira publika ga prepoznaje i kao borca koji je dvaput savladao Israela Adesanyju u kickboxing mečevima. Pereira je trenutno jedini borac ikada koji je uspio nokautirati aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Baš zato, Pereirina tranzicija u MMA te dolazak u UFC-ovu srednju kategoriju trebali bi privlačiti nešto više pažnje. Međutim, Brazilac ima tek četiri profesionalna MMA nastupa (3-1-0), a borba protiv Andreasa Michaildisa (13-4-0, 1-1 UFC) biti će njegov debi za najjaču svjetsku MMA promociju. Puno je posla i dokazivanja u ovom sportu pred Pereirom prije nego li dogura do eventualnog trećeg meča protiv Israela Adesanyje. Brazilac ipak ističe kako nije došao u UFC zbog te trilogije.

''Nisam došao ovdje zbog Adesanyje. Došao sam postati prvakom. Tko zna, možda on ne bude prvak dok ja dođem do napada na titulu.'', izjavio je Pereira pred predstavnicima medija uoči UFC 268 eventa te je dodatno opisao svoje ambicije.

''Idem korak po korak. Tek sam stigao u organizaciju i ciljam na titulu prvaka. Ako dođem do tamo, a on je i dalje prvak, lijepo. Ukoliko on ne bude tamo, radit ću s onima koji budu.''

Dojam je kako Alex Pereira ne želi biti borac koji živi na staroj slavi i činjenici da je dvaput slavio protiv Adesanyje. Brazilac je istinski borac i natjecatelj te je svjestan kako mu taj podatak ne znači puno u izgradnji MMA karijere.

''Ne čini mi to nikakvu razliku (pobjede nad Adesanyjom). Pobijedio sam tipa i te pobjede dio su moje priče. Možda bi me smetalo da sam izgubio.'', dodao je Alex Pereira.

U svakom slučaju, debi ovog spektakularnog kickboksača ne smije se propustiti. Njegov protivnik Andreas Michailidis na konferenciji za medije najavio je kako planira testirati grappling vještine Alexa Pereire i čini se kako bi već u prvom meču mogli dobiti odgovore na neka zanimljiva pitanja u vezi Alexa Pereire.

Linker
13. lipanj 2024 18:28