UFC

‘Adesanya je sada u dosta škakljivoj situaciji. Morat će se boriti u puno manjim mečevima nego što je navikao‘

Israel Adesanya

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Adesanyi će zasigurno trebati nekoliko pobjeda ukoliko ponovno želi napasti titulu, a u posljednja dva meča izgledao je kao da više nije u svom ‘‘primeu‘

Skinuo je Israel Adesanya rukavice u kavezu nakon poraza od Dricusa Du Plessisa u meču za prvaka u srednjoj kategoriji. Izgledalo je kao da će najaviti mirovinu, no on je rekao da ćemo ga u kavezu gledati i dalje. Teško je sada reći što je sljedeće za njega, no neke opcije vjerojatno postoje.

Isto tako misli i UFC-ov komentator, Daniel Cormier. On smatra da je Adesanya trenutno u podosta škakljivoj situaciji, pogotovo jer je u posljednjem stadiju karijere navikao na velike mečeve i borbe za titulu:

‘‘Izgledao mi je kao da će se umiroviti jer je skinuo rukavice, a onda je rekao da ne ide nigdje i da ostaje. To je podosta škakljiva stvar za Adesanyu sada. Morat će se boriti u mečevima koji znače puno, puno manje nego ovo što je radio jako dugo vremena. Znate da se borio u 12 uzastopnih mečeva za titulu. Sada je izgubio dvije zaredom‘‘, rekao je Cormier na svom YouTube kanalu.

‘‘Koliko će mu sada trebati da ponovno zaradi priliku za titulu? Znam da je teško kada prvak koji je vladao toliko dugo ode, ali stanje u kojem je on danas, isto je u kakvom je srednja kategorija već dugo vremena‘‘, pojasnio je.

Adesanyi će zasigurno trebati nekoliko pobjeda ukoliko ponovno želi napasti titulu, a u posljednja dva meča izgledao je kao da više nije u svom ‘‘primeu‘‘. Vjerojatno će sada svi potencijalni izazivači željeti njegov skalp kao argument za napad na titulu, a protiv koga će se na kraju boriti, to tek moramo vidjeti.

Linker
18. rujan 2024 05:57