UFC

(VIDEO) Ovako se bodri svoje! Pogledajte kako su Gruzijci navijali i slavili svog novog UFC prvaka!

Merab Dvalishvili i gruzijski navijači

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia; INA FASSBENDER/AFP/Profimedia
Merab Dvalishvili uživao je pravu podršku svojih sunarodnjaka kada je na subotnjem UFC-u 306 odnio titulu prvaka bantam kategorije

Proteklog vikenda na spektakularnoj UFC 306 priredbi Gruzija je dobila svjetskog prvaka u najjačoj MMA promociji na svijetu.

Merab ‘‘Stroj‘‘ Dvalishvili je dominirao nad Seanom ‘‘Suga‘‘ O‘Malleyjem u glavnoj borbi UFC-a 306, održanom u Sphere areni u Las Vegasu, te je jednoglasnom odlukom sudaca postao novi UFC-ov prvak u bantam kategoriji. U njegovoj rodnoj Gruziji tisuće navijača okupilo se na trgu u glavnom gradu Tbilisiju kako bi pratili dosad najveću i najvažniju borbu svog sunarodnjaka.

Dvalishvili nije razočarao, oduševio je okupljenu masu i donio Gruzijcima drugog UFC prvaka, uz trenutnog prvaka perolake kategorije, Iliju Topuriju. Topuria nastupa pod španjolskom zastavom, u Španjolskoj živi i trenira, ali je gruzijskog podrijetla.

Prema Setanta Sportsu i njihovom novinaru Giorgiju Kokiashviliju, više od deset tisuća ljudi se okupilo i gledalo Dvalishvilija kako ostvaruje svoj san o naslovu prvaka. Dvalishvili je debitirao u UFC-u 2017. godine, i nakon dva uzastopna poraza, nanizao je same pobjede. Ovom pobjedom nad O‘Malleyjem upisao je 11. uzastopnu pobjedu i dodao četvrtog prvaka na svoj impresivan popis žrtava koji sada uključuje bivše UFC prvake Henryja Cejuda, Petra Yana i Josea Alda.

Nagađa se da bi sljedeći protivnik za Dvalishvilija mogao biti neporaženi izazivač Umar Nurmagomedov. U svakom slučaju, ‘‘Stroj‘‘ će se sada malo primiriti, a kako su ga ulice Tbilisija otpratile na zasluženi odmor, pogledajte u videima ispod.

Linker
17. rujan 2024 16:26