K1 i Boks

‘Ovo je opasno, neodgovorno i nepoštovanje prema boksu. Popričajte s njim i pogledajte ga, taj čovjek ne smije biti u ringu‘

Jake Paul i Mike Tyson 

 BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Osim što je boksačka karijera odavno iza njega, Mike uskoro ulazi u sedmo desetljeće života i apsurdno je uopće govoriti o primanju novih udaraca u glavu

Polako nam se približava i datum okršaja legendarnog Mikea Tysona i Jakea Paula. Njihov prvi pokušaj da se meč održi nije uspio zbog Tysonovih zdravstvenih problema, a tada je laknulo mnogim fanovima koji nisu baš najsretniji kada je u pitanju ovaj meč. Mike je, barem za sada, dobro te uskoro uistinu ulazi u ring.

Čovjek koji se od samoga početka protivio ovome jest Eddie Hearn. Kad god su ga pitali što misli o svemu tome, nije imao lijepe riječi i riječi podrške, a jučer je u razgovoru za BBC Sport Mikea nazvao neodgovornim zato što se upušta u ovo:

‘‘Realnost je takva da kada se Mike Tyson prije 20 godina umirovio iz boksa, da je bio u potpunosti gotov. Zapravo je to bilo tužno gledati tada, prije 20 godina. Ja sam njegov veliki fan, on je jedan od mojih najdražih boraca, definitivno je jedan od najvećih ikada, ali on ima 58 godina‘‘, započeo je Hearn.

‘‘Trebate samo popričati s njim i pogledati ga, bit će vam jasno da to nije tip koji treba biti u ringu. Da sam ja Jake Paul, bilo bi me sram, da vam budem iskren. Ovo je opasno, neodgovorno, i po mom mišljenju, bez poštovanja prema boksu‘‘, iskren je bio Eddie.

Osim što je boksačka karijera odavno iza njega, Mike uskoro ulazi u sedmo desetljeće života i apsurdno je uopće govoriti o primanju novih udaraca u glavu. Dovoljno štete primio je tokom svoje velike karijere, tako da udarci od 30 godina mlađeg čovjeka definitivno nisu nešto što mu sada treba.

Linker
08. listopad 2024 07:32