K1 i Boks

Nevjerojatna ispovijest: ‘Bio sam ulični borac i utjerivač koji bi se navečer vraćao u kuću vrijednu nekoliko milijuna‘

Chris Eubank Jr.

 SCREENSHOT (SKY SPORTS)
Nije imao problema kako bi podijelio jednu mračnu ispovijest iz prve polovice svog života

Chris Eubank Jr., sin legendarne britanske boksačke ikone Chrisa Eubanka Sr., otkrio je svoju nevjerojatnu priču o dvostrukom životu koji je vodio – s jedne strane, bio je dijete luksuza, živio u vili vrijednoj milijun funti, a s druge strane, duboko uključen u opasni svijet uličnih bandi u Brightonu.

Iako je odrastao u raskoši, privatno obrazovan i okružen bogatstvom, Eubank Jr. vodio je tajni život na ulicama, prepuštajući se tučnjavama i nasilju. Njegov dvostruki život postao je javan kada je jedan brutalni sukob u podzemnoj garaži dospio na internet, prikazujući mladića kako udara člana suparničke bande i gazi ga dok je bespomoćno ležao na tlu. Za mladića koji je noći provodio u vili, ova sirova realnost bila je nevjerojatna, no ona ga je vodila prema jednom jasnom putu – boksačkom ringu.

U intervjuu za emisiju "The Main Event" s reperom Castillom, Eubank Jr. je iskreno priznao: "Ne znam kako se to dogodilo, ali bio sam ulični borac koji se svake večeri vraćao u kuću od milijun funti. To nema smisla."

Prisjetio se kako su sukobi bili dio svakodnevice u mladosti. "S 15 ili 16 godina, svi rade gluposti. To je jednostavno ono kroz što prolaziš, misliš da je to normalno." Zbog toga je, kako kaže, i napustio Veliku Britaniju te se preselio u Las Vegas kako bi pobjegao od tog života i posvetio se boksu. "Volio sam izazov, volio sam natjecanje. Taj osjećaj kad imaš nekoga ispred sebe tko te želi nokautirati, a ti njega. Tko će prvi uspjeti? To me nevjerojatno uzbuđivalo," priznao je.

Nakon što je izbrusio svoje vještine u Las Vegasu, Eubank Jr. se vratio u Brighton i počeo svoju profesionalnu karijeru. Danas je uspješan borac koji je izazivao za svjetske titule i zaradio milijune kroz svoje spektakularne nastupe.

Iako je odrastao okružen bogatstvom, Eubank Jr. je naučio cijeniti novac nakon što je svjedočio kako je njegov otac, unatoč zarađenim milijunima, izgubio sve i proglasio bankrot 2005. godine. "Boksači nisu poznati po tome da su dobri s novcem," iskreno je rekao. "Moj otac je zaradio milijune u osamdesetima i devedesetima, ali je ipak bankrotirao. Vidio sam to iz prve ruke i znao sam da ne smijem ponoviti istu grešku."

Chris Eubank Jr. sada cilja na najveće izazove u karijeri, uključujući potencijalne mečeve s imenima kao što su Billy Joe Saunders, Canelo Alvarez i Conor Benn – sin još jedne britanske boksačke legende, Nigela Benna, s kojim je Eubank Sr. imao jedno od najlegendarnijih rivalstava u povijesti boksa.

Uoči subotnje borbe u Saudijskoj Arabiji protiv Kamila Szeremete, Eubank Jr. zrači samopouzdanjem i najavljuje velike stvari. "Uzbuđen sam što postajem dio ove nove ere. Borba u Saudijskoj Arabiji je fantastična prilika. Nakon toga, nebo je granica," zaključio je Eubank Jr. s osmijehom, spreman za sljedeće poglavlje u svojoj nevjerojatnoj karijeri.

Linker
07. listopad 2024 23:00