K1 i Boks

‘Canelo je automobil na pruzi, a ovaj boksač je lokomotiva. Doslovno bi ga pregazio, ne bi imao šanse‘

Saul ”Canelo” Alvarez

 Christian Petersen/getty Images/profimedia
Iskusni analitičar i bivši svjetski prvak podijelio je svoje mišljenje

Paulie Malignaggi nikada nije ostao bez riječi kad je u pitanju Saul "Canelo" Alvarez. Ovaj bivši dvostruki svjetski prvak, danas cijenjeni bokserski analitičar, često hvali Canela za njegove nevjerojatne uspjehe, ali isto tako ne zazire od iznošenja kritika na račun njegove karijere. Ovaj put, Malignaggi je ponovno izazvao buru svojim odvažnim mišljenjem – jasno je rekao tko, po njemu, ima snagu da doslovno "pregazi" Canela. I, možda iznenađujuće ili ne, u pitanju je David Benavidez.

Benavidez je već dugo na radaru kao potencijalni suparnik Canela, ali do njihovog susreta u ringu još nije došlo. Malignaggi je, tijekom intervjua za Pro Box TV, iznio mišljenje kako bi eventualni meč između njih bio jednostran i nepovoljan za Canela.

"Benavidez bi prošao preko Canela poput lokomotive koja uništava automobil zaglavljen na željezničkim prugama," rekao je Malignaggi. "Ako se ta borba dogodi – a vjerujem da se neće – Canelo nema šanse."

No, Chris Algieri, još jedan bivši svjetski prvak, nije se složio s ovom ocjenom. U obrani Alvareza, jasno je izrazio svoje neslaganje s Paulijevom ocjenom.

"Nitko ne prolazi preko Canela, nitko ga neće tek tako ‘pregaziti‘. Taj čovjek zaslužuje svako priznanje," uzvratio je Algieri, pokušavajući ublažiti Malignaggijevu kritiku. Međutim, Malignaggi je ostao čvrst na svojim stavovima, smatrajući da Canelo izbjegava borce koji predstavljaju pravu prijetnju.

"Da, on zaslužuje priznanje, ali ne od onih koji bi ga mogli nadjačati. Canelo ne traži te borbe – i tu zasluge prestaju."

S druge strane, Canelo bi uskoro mogao imati priliku da dokaže da su Malignaggijeve riječi neutemeljene. Nakon što je u rujnu pobijedio Edgara Berlangu, jasno je dao do znanja koga cilja kao sljedećeg protivnika. Ako se te najave ostvare, mogao bi itekako pomrsiti Benavidezove planove i potvrditi svoju neosporivu dominaciju na svjetskoj bokserskoj sceni.

Linker
07. listopad 2024 22:38