K1 i Boks

Nesuđeni Hrgovićev protivnik i jedan od najvećih ‘autsajdera‘ u teškoj kategoriji spreman je nastupiti u Rijadu

Martin Bakole

 Aurélien Morissard/panoramic/bestimage/profimedia
Bakole, iako relativno nepoznat širim boksačkim masama, itekako je opasan i agilan boksač

Martin Bakole sprema se "pokupiti" nagradu nakon svog senzacionalnog ljetnog nokauta protiv Jareda Andersona, a prema njegovom promotoru, Benu Shalomu, sljedeći veliki izazov mogla bi biti borba na uvodnom dijelu priredbe koja se bazira na revanšu Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

"Vjerujem da ćemo uskoro najaviti veliki meč za prosinac," izjavio je Shalom za BoxingScene. "Nadam se da će se održati na undercardu revanša između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja u Saudijskoj Arabiji 21. prosinca."

Na pitanje je li protivnik Zhilei Zhang, koji je u lipnju nokautirao Deontaya Wildera, Shalom je ostao suzdržan.

"Ne želim previše otkriti," rekao je Shalom. "Vidjet ćemo što će se dogoditi. Za Martina je ovo bio pravi vrtlog. Morali smo biti strpljivi. Po meni, on je najopasniji borac u kategoriji. Nitko se ne želi boriti protiv njega."

Shalom je također pohvalio trenutnu situaciju u boksu, ističući da su događaji poput Riyadh Seasona omogućili mečeve koji bi inače bili gotovo nemogući. Posebno je zahvalan što se borba protiv Andersona ostvarila, nazvavši je "izjavom" koja je Bakolea lansirala na svjetsku pozornicu.

"Znali smo što dolazi, ali te večeri Martin se predstavio svijetu. Vjerujem da može pobijediti bilo koga u diviziji."

Bakole (21-1, 16 KO), 31-godišnjak iz Konga, prvi put je nastupio u Sjedinjenim Američkim Državama u kolovozu, kada je doslovno uništio Andersona, tada neporaženog američkog teškaša. Bakole ga je tri puta rušio na pod, prije nego što je ostvario tehnički nokaut u petoj rundi, čime je poslao snažnu poruku cijeloj teškaškoj diviziji.

Linker
07. listopad 2024 19:32