K1 i Boks

Mike Tyson odgovorio svima koji mu savjetuju povlačenje: ‘Ja sam muškarac, želim doći tamo i izložiti se riziku‘

Jake Paul vs Mike Tyson

 BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Mike je svoj posljednji profesionalni meč odradio prije gotovo 20 godina, točnije, 2005. godine

Neki dan je Mike Tyson ponovo bacio zrnca sumnje na svoj meč protiv Jakea Paula u jedanaestom mjesecu. Tvrdio je Mike kako mu je teško hodati nakon sparinga, a s obzirom na njegovih 58 godina, to vjerojatno malo koga čudi. Kako god, meč je i dalje ugovoren, tako da čekamo nove informacije.

Mnogi su nakon te izjave Tysona molili da odustane od ovog meča, odnosno, da se ne izlaže nepotrebnom riziku jer će se ovdje raditi o pravom, profesionalnom meču, a ne o ekshibicijskom. Mike za to ne želi ni čuti te je svima poručio:

‘‘Mogao bih svaki dan ići na pregled kod liječnika zbog kanabisa, ali to je sranje za mene. Ja sam muškarac. Želim otići tamo i izložiti se riziku, ponekad stvarno želim vidjeti tko sam ja. Želim vidjeti od čega sam stvarno napravljen. Želim nastupiti pred cijelim svijetom. Za mene, ovo je sve što u životu znam raditi još otkako sam imao 14 godina. Ova borba neće značajno financijski promijeniti moj život. Ovo je ono što ja jednostavno želim raditi‘‘, rekao je Mike u razgovoru za talkSPORT.

Mike je svoj posljednji profesionalni meč odradio prije gotovo 20 godina, točnije, 2005. godine. Nakon toga je otišao u mirovinu, no izgleda da on nije tip osobe koji će samo uživati u stečenom.

Meč protiv Paula održat će se u 15. studenoga, osim ako se, naravno, ponovno nešto ne izjalovi kao što je to bio slučaj prvi puta. Mike je tada otpao, a protiv Paula je uskočio Mike Perry.

Linker
19. rujan 2024 08:21