K1 i Boks

Mike Tyson ponovno bacio sumnju na povratak u ring protiv Jakea Paula: ‘Teško mi je hodati trenutno‘

Mike Tyson

 Matthew Pearce/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako i dalje zvuči optimistično, boksačku legendu su stigli novi problemi s njegovim zdravstvenim stanjem

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji, Mike Tyson, ponovno je bacio sumnju na svoj povratak u boksački ring protiv kontroverznog Jakea Paula, otkrivši da ga zabrinjavaju problemi s pokretljivošću. Prije nešto više od dva mjeseca odgodio je borbu zbog problema sa čirom.

58-godišnji Tyson trebao bi se vratiti u ring kasnije ove godine, točnije 15. studenog u Arlingtonu, u Texasu. To bi bila njegova prva profesionalna borba još od 2005. godine kada je poražen nokautom od Kevina McBridea u Washingtonu.

‘‘The Problem Child‘‘ Paul ostvario je svoju desetu profesionalnu pobjedu u boksu ovog ljeta, pobijedivši bivšeg UFC-ovog borca velter kategorije i sadašnjeg BKFC boksača, Mikea Perryja, nokautom u šestoj rundi.

Iako je službeno potvrđeno da će Tyson dijeliti ring s Paulom, boksački velikan je ponovno izrazio zabrinutost za svoje zdravstveno stanje, otkrivši da ima poteškoća s hodanjem.

"Teško mi je hodati trenutno", rekao je Tyson za USA TODAY Sports u nedavnom intervjuu. "Ali za dva mjeseca, bit ću savršen. Borba se pobjeđuje u dvorani."

"Poslušajte, učinit ću sve što mi pomaže‘‘, nastavio je bivši svjetski prvak. ‘‘Uživam u vremenu provedenom s prijateljima iz djetinjstva, a za Jakea Paula me nije briga."

Tyson je posljednji put ušao u ring prije četiri godine u egzibicijskoj borbi protiv bivšeg svjetskog prvaka, Roya Jonesa Jr.-a, koja je završila bodovnim remijem. Tijekom svoje bogate karijere, Tyson je postao jedan od najstrašnijih nokautera svih vremena, sa čak 44 nokauta. Hoćemo li vidjeti i 45. nokaut kada uđe u ring protiv Paula? Ako uopće dođe do meča?

Linker
19. rujan 2024 13:35