K1 i Boks

Beterbiev uskoro puni 40 godina, ali trener tvrdi da ne stari: ‘Kad god ga gledam, nikada ne razmišljam o njegovim godinama‘

Artur Beterbiev 

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Beterbiev je u svojoj preko 10 godina dugoj profesionalnoj karijeri uspio ostati neporažen, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti i nakon subotnjeg meča

Okruglih 40 godina života uskoro će napuniti Artur Beterbiev, a godine su to u kojima većina boraca ipak svoj ‘‘prime‘‘ ostavi iza sebe. Kako god, Beterbiev je boksač koji i dalje ne zna za poraz, a nedavno je i nokautirao Calluma Smitha i obranio svoje titule u poluteškoj kategoriji.

U poznim borilačkim godinama nalazi se Beterbiev, tako da mnogi žale što meč s Bivolom nismo gledali i ranije. Kako god, jedan od Beterbievovih trenera, John Scully, tvrdi da boksač još uvijek ne pokazuje ni tragove starenja:

‘‘Kad god ga gledam, nikada mi na pamet ne padnu njegove godine. Mislim da je to vrlo zanimljivo, ja sam odrastao u periodu kada su vam već sa 32 godine govorili da ste na vrhu brda. Kada je u pitanju Artur, njegov mentalitet je jak i u ringu i van njega. Ne kažem da će trajati zauvijek, ali trenutno ne mislim o njegovim godinama‘‘, rekao je Scully u ‘‘United Boxing‘‘ podcastu.

‘‘Pitaju me hoće li se umiroviti nakon ove borbe, no ja ne mislim da hoće. Ne vidim niti jedan razlog da se umirovi. Koliko ljudi može sa 38 ili 39 godina izgledati protiv tako elitnih protivnika? Protiv Smitha je izgledao bolje nego ikad, koliko boksača to može reći u 39. godini?‘‘, zapitao se na kraju.

Beterbiev je u svojoj preko 10 godina dugoj profesionalnoj karijeri uspio ostati neporažen, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti i nakon subotnjeg meča. Za 39-godišnjeg boksača izgleda uistinu impresivno, tako da jedva čekamo subotu i okršaj s Bivolom kojeg već jako dugo čekamo.

Linker
09. listopad 2024 13:32