K1 i Boks

Deontay Wilder ipak ne ide u mirovinu, čeka ga borba za WBC-ov naslov protiv neugodnog Britanca?

Deontay Wilder

 ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA
Pitanje je želi li Wilder proći kroz još jedan pripremni kamp nakon teškog poraza od Zhanga

Bivši WBC prvak u teškoj kategoriji, Deontay Wilder, izgledao je iscrpljeno u svojoj posljednjoj borbi, odnosno u svojim prethodna dva meča, kada ga je Joseph Parker pobijedio na bodove, a potom ga je Zhilei Zhang nokautirao u petoj rundi. Mnogi fanovi, većina njih, voljeli bi vidjeti nekada strašnog nokautera "Bronze Bombera" kako se povlači iz sporta. Iako službeno nije najavio ništa, Wilder je možda već donio odluku.

Međutim, Wilder ima moguću priliku da nastavi svoju karijeru. Koliko god to suludo zvučalo, Wilder bi mogao odmah ući u borbu za svjetsku titulu, točnije za onu u bridgerweight kategoriji. Novi WBC prvak u bridgerweight kategoriji, Lawrence Okolie, izrazio je interes da brani svoj pojas protiv Wildera, a sada je predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman, izjavio da bi WBC "odobrio" borbu između Okoliea, koji ima omjer 20-1, i Wildera, koji ima omjer 43-4-1, za WBC bridgerweight pojas. "Siguran sam da bi WBC odobrio borbu protiv bridgerweight prvaka ako bi Wilder to želio, ali još nismo primili nikakav zahtjev od našeg dragog prvaka" napisao je Sulaiman na društvenim mrežama.

Opet, Wilder je možda već odlučio povući se, i ako je tako, svaki razgovor o ovoj borbi neće donijeti ništa. Međutim, svi znamo koliko može biti teško za bivšeg prvaka/zvijezdu da prihvati kraj svoje karijere. Vidjeli smo mnoge bivše prvake kako nastavljaju boriti se. Može li Wilderu biti izuzetno teško povući se nakon poraza?

Ako bi Wilder borio protiv Londona Okoliea, i ako bi 38-godišnjak mogao zadavati udarce s autoritetom, tko zna, možda bi Wilder imao dobru priliku zadati veliki udarac i pobijediti. Ali način na koji je Wilder izgledao protiv Parkera i Zhanga snažno sugerira da je "čist" od municije. Treba li Wilder riskirati još jedan poraz? Ako bi se borio u bridgerweight kategoriji s težinskim ograničenjem od 90,7 do 101,6 kg Wilder bi postao najveće ime koje se borilo u toj novoj kategoriji. I ako bi pobijedio, Wilder bi postao prvak u dvije težinske kategorije.

Linker
30. lipanj 2024 21:57