K1 i Boks

David Benavidez se nalazi pred velikom odlukom, ima samo dva tjedna da izabere Canela ili misiju u višoj kategoriji

Benavidez vs Gvozydk

 STEVE MARCUS Getty Images Via Afp
Ovakve odluke često imaju potencijal da mijenjaju "reljef" svjetskog boksa, a mnogi bi željeli vidjeti okršaj Canela i Benavideza

Čekao je dugo, pa mogu sada i oni malo pričekati. Neporaženi David Benavidez dobio je dvotjedno produljenje od strane World Boxing Councila (WBC) u petak kako bi odlučio želi li ostati obvezni izazivač za super srednju kategoriju protiv Saula "Canelo" Alvareza ili ostati privremeni prvak u poluteškoj kategoriji.

Obje titule postavljaju 27-godišnjeg borca iz Phoenixa za veliki nadolazeći meč. Ipak, kada će Benavidez (29-0, 24 KO) dobiti bilo koji od tih mečeva ostaje neizvjesno, jer apsolutni prvak Alvarez razmatra s kim će se sljedeći boriti i vjerojatno naginje prema meču s obveznim izazivačem WBA, Edgarom Berlangom.

Čekanje na Alvareza bilo je bolno za Benavideza, dvije godine kao broj 1 izazivač i više od osam mjeseci kao obvezni izazivač.

U kategoriji do 79,4 kg, WBC/WBO/IBF prvak Artur Beterbiev trebao bi se boriti protiv WBA prvaka Dmitryja Bivola u meču u kojem će jedan Rus morati upisati prvi poraz.

Benavidez je izjavio kako naginje tome da ostane obvezni izazivač u kategoriji do 76,2 kg protiv Alvareza, a ovo produljenje ga drži na mjestu kako bi bio trn u oku Alvareza, jer javnost sugerira da Alvarez izbjegava Benavideza, možda kako bi stvorio veći honorar za obračun sljedeće godine.

Linker
29. lipanj 2024 10:03