K1 i Boks

‘Uništit ću mu karijeru, ne ide s faksa u boksački ring. Krv i hrabrost, odrastao sam bez oca i nisam imao ništa‘

Alen ”The Savage” Babić

 MATCHROOM BOXING YT SCREENSHOT
Matchroom Boxing je odlučio ozbiljno pristupiti promoviranju ove priredbe, a to najbolje možemo vidjeti kroz video dostupan ispod

Matchroom Boxing je pripremio sjajan mini dokumentarac, a radnja se odvija oko "The Romford Bulla" i "The Savagea" odnosno oko Johnnyja Fishera (11-0, 10 KO) i našeg boksača Alena Babića (12-1, 11 KO). Priredba je na rasporedu u subotu 6. srpnja, a mjesto događanja je Copper Box Arena u britanskom Middlesexu. Njihova borba će biti sunaslovna iako mnogi relevantni mediji na Otoku sugeriraju na to da će njihov meč privući najviše pažnje.

Alen Babić se trenutno nalazi u Dublinu gdje se priprema pod vodstvom svog sadašnjeg trenera Paschala Collinsa. "Kada vidim njegovog oca i njega, osjećam da se boje. I trebaju se bojati, ja nisam tip koji će odlučiti pasti. Kada su to shvatili počeli su se bojati, mislim da su napravili veliku grešku. Ne shvaćaju koliko mi je ovo važno, ovo je moj život. On je velik tip, prirodna atleta no ja nikada nisam upoznao takvu vrstu boksača, a da posjeduje jak udarac" rekao je Babić mirnim tonom te nadodao: "Uništit ću mu karijeru, jednostavno ne ide se s faksa u boksački ring".

Mogli smo vidjeti i isječke iz priprema Johnnyja Fishera, boksača koji dolazi iz Romforda (op.a. radi se o sjeveroistočnom predgrađu Londona). "Moram pobijediti tipove poput Alena Babića, želim napredovati" proučio je Fisher. Njegov otac John Fisher organizirao je veliku akciju prodaje karata, naime oni su to odlučili raditi fizički. Fanovi mogu doći u njihov dom kako bi preuzeli karte, a to je jedinstvena prilika za britanske fanove kako bi ga upoznali.

Dobar dio ovog mini dokumentarca se odnosio na direktno obrnuto proporcionalne uvjete u kojima se ova dva boksača pripremaju. Naime, Fisher je okružen toplotom svog doma i obitelji dok Babić ističe kako su mu samo potrebni krevet i toalet.

"Imam samo dva kreveta, toalet i air fryer. Ja nikada nisam imao što on ima, oca koji me voli i pomaže mi. Pao sam u Poljskoj, znam kako je to. Oduzeo mi je godinu dana života, a to me sada pretvorilo u bolju osobu" zaključio je naš boksač koji je svojom zadnjom pobjedom protiv Robinsona "oživio" svoj lik i djelo na Otoku.

Linker
01. srpanj 2024 22:12