UFC

(VIDEO) Prisjetimo se najbržeg nokauta u povijesti borbi za UFC titulu lake kategorije

Dos Anjos vs. Cerrone
Prije nego popratimo subotnju borbu Rafaela Dos Anjosa protiv Leona Edwardsa, prisjetimo se kako je Brazilac savladao Donalda Cerronea u borbi koja je na kraju postala i do danas ostala najkraća borba za titulu lake kategorije u UFC povijesti.

Rafael Dos Anjos titulu UFC prvaka lake kategorije osvojio je u ožujku 2015. godine, da bi je u prosincu iste godine po prvi put branio. Suprotstavio mu se Donald Cerrone, koji je u tom trenutku bio unutar niza od sedam pobjeda. Zanimljivo, taj niz krenuo mu je upravo porazom od Dos Anjosa u kolovozu 2013. godine. Brazilac je tada slavio sudačkom odlukom.

U ovoj drugoj borbi, Dos Anjos došao je do pobjede još brže. Iskoristio je priliku što je Donald Cerrone borac koji sporije kreće u borbu i već na samom početku ga je napao. Uhvatio je Dos Anjos tako nespremnog protivnika koji se brzo našao u problemima iz kojih nije bilo izlaska. Sve je bilo gotovo za 66 sekundi i dobili smo najbrže završenu borbu u povijesti borbi za titulu UFC-ove lake kategorije.

Dos Anjos je prije dva mjeseca savladao Kevina Leea i nije prekinuo niz od dva uzastopna poraza. U velter kategoriji je na četiri pobjede i dva poraza, a u subotu protiv Leona Edwardsa namjerava potvrditi svoje mjesto u vrhu i vjerojatno se približiti borbi za titulu na samo jednu veću pobjedu. Pred spomenutu borbu, pogledajte kako je Dos Anjos izgledao u svom možda najimpresivnijem nastupu do sada.

Linker
02. srpanj 2024 00:35