UFC

(VIDEO) Nevjerojatna eksplozivnost, razorni udarci i ekspresni nokaut: Prisjetite se kako se Michael Chandler predstavio UFC-ovoj publici

Dan Hooker vs. Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Ufc)
Fantastični Michael Chandler debitirao je u UFC-u početkom 2021. godine

Michael Chandler dugi niz godina bio je jedan od onih boraca koje su najzagriženiji UFC-ovi fanovi željeli gledati unutar te organizacije, ali dugo su čekali tu priliku.

‘‘Iron‘‘ je nekoć bio jedno od zaštitnih lica Bellator MMA organizacije, triput je osvajao pojas prvaka u lakoj kategoriji i ukupno je tri puta branio titulu prvaka. Osim što je bio na glasu kao vrhunski borac, Chandlera je pratila reputacija jako uzbudljivog i atraktivnog borca u čijim mečevima publika jako uživa.

Njegova nevjerojatna fizička sprema, atletičnost, eksplozivnost, ali i širok spektar vještina čine ga takvim borcem, ali Chandler posjeduje i borilački duh koji ga je nerijetko čak i koštao pobjede.

Često se Michaelu zamjera njegov beskompromisni pristup koji ga navodi da se upušta u tučnjavu i zanemaruje taktiku, ali Chandler ponekad jednostavno ne može odoljeti tom porivu.

2020. godine UFC-ovi fanovi konačno su dočekali Michaela Chandlera. Nekadašnji Bellatorov prvak lake kategorije dogovorio se s najvećom MMA organizacijom na svijetu, a njegov prvi nastup čekali smo do siječnja (1. mjesec) 2021. godine. Odmah u debiju, Chandler je uparen s top 10 borcem unutar lake kategorije. Nije imalo smisla ‘‘graditi‘‘ Chandlera uparivanjem s nešto lošijim borcima, jer Michael je u UFC došao kao izgrađen i renomiran borac. Tada šestorangirani Hooker bio je idealna provjera Chandlerovih sposobnosti.

Iako je Dan Hooker borac koji je izrazito opasan u borbi na nogama i otvorenim tučnjavama, Chandler nije bazirao svoj nastup na hrvanju, nego se upustio u udarački obračun. Bio je to meč u kojem mu se takav pristup ipak isplatio. Sredinom prve runde Michael je plasirao udarac desnicom u tijelo Dana Hookera i pritom se spustio poprilično nisko. No, prilikom podizanja, Chandler je sjajno pogodio ljevicom i poslao je Hookera u nokdaun. Čvrsti Novozelanđanin pokušavao se oporaviti, ali Chandler je nemilosrdno nizao udarce i Hookeru nije bilo spasa.

Eksplozivni i atletični Chandler popeo se na ogradu kaveza, proslavio je svojim karakterističnim saltom unatrag i svima je bilo jasno: Michael Chandler je stigao i došao je s ozbiljnim namjerama.

Odmah u debiju Chandler je osvojio srca fanova, a svaki od njegovih ukupno pet nastupa u UFC-u bio je izrazito uzbudljiv i vrijedan pažnje. Chandler zasad nije došao do titule i više je mečeva izgubio nego pobijedio unutar UFC-ovog kaveza (2-3).

Međutim, Chandler se konstantno bori s vrhunskim borcima, a takav protivnik čeka ga i u sljedećem nastupu. Michael će 29. lipnja (šesti mjesec) nastupiti u glavnoj borbi večeri na UFC 303 eventu, a protivnik će mu biti Conor McGregor.

Ususret skorašnjem okršaju Chandlera i McGregora, UFC nam je pružio podsjetnik na Chandlerov debi u njihovom kavezu. Kako je izgledao meč između Chandlera i Hookera, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
10. lipanj 2024 18:36