UFC

Tony Ferguson bi u kolovozu u Abu Dhabiju mogao postaviti novi UFC rekord

Tony Ferguson v Paddy Pimblett

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Dana White se nada kako će to biti posljednji nastup ‘‘El Cucuya‘‘ neovisno o ishodu borbe

Predsjednik UFC-a, Dana White, nada se da će Tony Ferguson po posljednji puta ući u oktogon na ‘UFC on ABC 7‘ priredbi u kolovozu.

White se u prošlosti nije ustručavao pozivati Fergusona na umirovljenje, s obzirom da je omiljeni bivši UFC-ov privremeni prvak lake kategorije doživio strelovit pad s nizom od sedam uzastopnih poraza.

Iako su se Fergusonovi porazi nizali isključivo protiv vrhunskih boraca poput Paddyja Pimbletta, Bobbyja Greena, Natea Diaza, Michaela Chandlera, Beneila Dariusha, Charlesa Oliveire i Justina Gaethja, njegove su izvedbe sve lošije. Verzija "El Cucuyja" koja je nekoć nanizala 13 UFC pobjeda zaredom, čini se da je nepovratno otišla. No, Ferguson i dalje izražava želju za natjecanjem.

Sada je Ferguson ponovno dobio priliku s objavom UFC-a prošlog mjeseca da će se 3. kolovoza na ‘UFC on ABC 7‘ priredbi u Abu Dhabiju u velter kategoriji suočiti s Michaelom Chiesom. White je izjavio kako se, bila riječ o pobjedi ili novom porazu, nada da će ovo biti Fergusonov posljednji nastup.

"Da, nadam se", rekao je White za MMA Junkie i druge novinare na UFC 302 pres konferenciji u Newarku. "Da, volio bih da se umirovi."

Ferguson će protiv Chiese pokušati izbjeći rekord najduljeg niza poraza u povijesti UFC-a. Njegova serija od sedam uzastopnih UFC poraza trenutno je izjednačena s rekordom B.J. Penna, a novi poraz donijet će mu vlasništvo nad ovim nezavidnim rekordom.

Za Fergusona je puno na kocki dok pokušava prvi puta od lipnja 2019. godine izaći iz kaveza kao pobjednik.

Linker
17. lipanj 2024 18:58