UFC

Trilogija je ugovorena: Max Holloway dobio je još jednu priliku za pobijediti Volkanovskog

Max Holloway vs. Alexander Volkanovski

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Idući meč za UFC-ovog prvaka perolake kategorije, dobio je datum i mjesto održavanja

Dana White potvrdio je ono što su svi i očekivali da će se dogoditi. Alexander Volkanovski i Max Holloway po treći put ukrstit će rukavice, u meču za prvaka UFC-ove perolake kategorije.

Dvaput su se dosad borili Holloway i Volkanovski, no oba put slavio je aktualni prvak, Volkanovski. 33-godišnji Australac, krajem 2019. godine okitio se titulom prvaka perolake kategorije, upravo u prvom meču protiv Maxa Hollowayja. Jednoglasnom odlukom sudaca, slavio je Volk. Međutim, Holloway je dobio priliku za instantni revanš, koji su odradili u sedmom mjesecu 2020. godine. Borac s Havaja ponovno nije uspio. Iako je Holloway pružio puno bolji nastup, nego u prvom meču, a mnogi smatraju kako je zaslužio i pobijediti, to se ipak nije dogodilo. Ponovno je Volkanovski bio slavljenik, no taj puta podijeljenom sudačkom odlukom.

Nakon dva međusobna meča, ova dva borca okrenuli su se drugim protivnicima. Prvak Volkanovski, jednoglasnom odlukom savladao je Briana Ortegu, u devetom mjesecu 2021. godine. Bio je to ponajbolji meč protekle godine, a treća runda te borbe, po mnogima je jedna od najboljih u povijesti sporta. Max Holloway s druge strane odradio je dva meča tijekom 2021. godine. ''Poezija u pokretu'' protiv Calvina Kattara i apsolutni rat protiv Yaira Rodrigueza, doveli su ga do novog napada na pojas. Dojam je kako su Holloway i Volkanovski jednostavno ispred svih ostalih boraca u kategoriji i stoga njihov treći meč zapravo ima smisla.

UFC-ov predsjednik Dana White, u razgovoru za ESPN otkrio je datum i mjesto održavanja. Radi se o UFC 272 priredbi, koja će se održati u trećem mjesecu, točnije 05. ožujka. T-Mobile Arena u Las Vegasu, ugostit će taj event.

Poznati MMA reporter s portala MMA Junkie, Mike Bohn, u komentaru na gore podijeljenu objavu, otkrio je jednu zanimljivost. Naime, prvi put u povijesti UFC-a, imamo trilogiju gdje su sva tri meča za titulu, ali je isti borac pobijedio u prva dva. Bohn je dodao kako unatoč tome, ovaj meč apsolutno ima smisla. Nameće se pitanje što će biti s Maxom, ukoliko treći put izgubi od Volkanovskog. Red će doći na neke druge izazivače, no mnogi od njih ne mogu pobijediti Hollowayja. Četvrti meč protiv Volkanovskog, ukoliko Australac pobijedi u sva tri dotadašnja, ipak neće imati prevelikog smisla. Dakle, poraz Maxa Hollowayja u ovoj trilogiji, mogao bi označiti njegov prelazak u laku kategoriju. Međutim, svi ćemo bit pametniji nakon 05. ožujka i UFC 272 priredbe.

Linker
01. srpanj 2024 23:12