UFC

Kultno ime se vraća! Nick Diaz odgađa borilačku mirovinu jer je zakazao novu borbu; Tony Ferguson također na cardu

Nick Diaz

 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sjajna priredba nas očekuje ovog ljeta u Abu Dhabiju, gledat ćemo ‘eliminatora‘ za bantam titulu kao i povratak legendi

UFC-ov događaj u Abu Dhabiju 3. kolovoza dobio je svojevrsnu "trešnju na vrh" s nekoliko legendarnih boraca. Bivši izazivač za titulu u velter kategoriji i sada već kultno ime Nick Diaz vraća se u akciju nakon gotovo tri godine, a on će ukrstiti rukavice s Vicentom Luqueom u sunaslovnoj borbi koja je zakazana na pet rundi.

Tony Ferguson također će se boriti na ovom događaju, u velter kategoriji protiv Michaela Chiese.

Ove nove borbe najavio je čelni čovjek UFC-a Dana White u srijedu, s glavnom borbom potvrđenom kao okršaj između Coryja Sandhagena i Umara Nurmagomedova. White je izjavio da će pobjednik te borbe dobiti priliku za titulu u bantam kategoriji.

Diazovo zakazivanje borbe dolazi kao iznenađenje nakon njegovog posljednjeg izlaska protiv Robbieja Lawlera 2021. godine, koji nije ulijevao povjerenje da je blizu vrhunca svoje karijere. Ipak, 40-godišnja legenda nikada nije daleko od dvorane i strunjača jer nastavlja trenirati i podučavati dok surađuje sa svojim bratom Nateom Diazom i dugogodišnjim suborcima poput Gilberta Melendeza i Jakea Shieldsa.

Diazova posljednja pobjeda datira iz 2011. godine protiv B.J. Penna. Od tada, Diaz je izgubio od Lawlera, Georgesa St-Pierrea, Carlosa Condita i Andersona Silve, s tim da je posljednja borba preinačena u "no contest" nakon što je Brazilac bio pozitivan na zabranjenu supstancu. Što se tiče Luquea, on pokušava vratiti formu nakon što je u ožujku doživio nokaut poraz od Joaquina Buckleyja, što mu je smanjilo omjer na 1-3 u posljednje četiri borbe. Prije tog niza, Luque je bio blizu borbe za naslov nakon četiri uzastopne pobjede, uključujući pobjede nad bivšim UFC prvakom Tyronom Woodleyjem i Randyjem Brownom.

U međuvremenu, Ferguson se vraća u borbu koju je White najavio kao potencijalno njegovu posljednju borbu u karijeri. Bivši privremeni prvak u lakoj kategoriji prelazi u kategoriju do 77 kilograma nakon što je izgubio sedam borbi zaredom.

Pokušat će prekinuti taj niz poraza kada se suoči s Chiesom, koji nije borio od srpnja 2023. kada je izgubio od Kevina Hollanda "submissionom", što mu je treći uzastopni poraz.

Linker
21. lipanj 2024 18:31