UFC

UFC legenda direktno: ‘Mislim da Jiri nikada neće biti u boljoj poziciji da iznenadi Alexa Pereiru‘

Jiri Prochazka

 SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Legenda najbolje svjetske MMA promocije smatra da Čeh ima određene šanse u meču s brazilskom zvijezdom

UFC veteran Anthony Smith tvrdi da Jiri Prochazka nikada neće imati bolju priliku pobijediti Alexa Pereiru nego u borbi na kratkom roku na UFC 303. Nakon što je Conor McGregor službeno otpao iz svoje velike povratničke borbe protiv Michaela Chandlera, UFC se okrenuo dvjema svojim najvećim zvijezdama kako bi spasio nadolazeći PPV.

Sada, dok fanovi počinju predviđati ishod nadolazećeg revanša između prvaka u poluteškoj kategoriji Alexa Pereire i bivšeg kralja te kategorije, Čeha Jirija Prochazke, postoji argument da bi borba na tzv. "short noticeu" mogla biti spas za Prochazku. Anthony Smith tvrdi da je kratki rok dobra stvar za Prochazku.

U prošlotjednoj epizodi emisije Good Guy/Bad Guy, bivši dvostruki prvak Daniel Cormier je izjavio da bi, da je na mjestu Jirija Prochazke, odbio borbu na kratkom roku za UFC 303 kako bi imao više vremena za pripremu protiv Poatana.

"Pomalo se ne slažem s tobom" suprotstavio se omiljeni veteran poluteške kategorije Anthony Smith, objašnjavajući kako, po njegovom mišljenju, Prochazki ionako nije dovoljno vremena za poboljšanje potrebnih područja u ovom trenutku karijere; a kamoli u roku od dva tjedna.

"Ne znam da li više vremena pomaže Jiriju Prochazki, ne znam može li promijeniti stvari koje treba promijeniti kako bi dosljedno pobjeđivao Alexa Pereiru; on je divlji čovjek i ako to promijeni, gubi ono što je sjajno u njegovom stilu i ono što ga čini njim."

"Može li ga pobijediti? Apsolutno. Nešto ludo bi se moglo dogoditi i mogao bi ga ozlijediti; to je moguće, ne kažem da je to nemoguće, samo ne znam hoće li mu više vremena pomoći više nego da uđe u ring i boriti se odmah."

Smith je argumentirao da je borba protiv Pereire na kratkom roku "najbolji scenarij" za češkog samuraja jer "možda Alex nije trenirao najviše, možda mu kondicija nije na razini na kojoj treba biti." Bivši izazivač za naslov, koji također uskače u kratkom roku kako bi se suočio s Carlosom Ulbergom na UFC-u 303, naglasio je da bi brzi trening kamp mogao koristiti Prochazki zbog teškog skidanja kilograma. "Tražimo ljude koji će prihvatiti borbe na kratkom roku, a da su zvijezde koje mogu skinuti težinu... Skidanje kilograma mi upada u oči jer je posljednji put kad sam vidio Alexa Pereiru, bio pravi monstrum i mislim da će to biti najveća borba koju će imati cijeli vikend."

Prošlog tjedna, Pereira je otkrio da mora skinuti 10 kg (22 lbs) kako bi dostigao limit poluteške kategorije, što pokazuje da je ostao spreman i u formi nakon svog dramatičnog nokauta nad Jamahalom Hillom u travnju. S obzirom na Pereirinu nevjerojatnu titulu, njegovu ikoničnu rivalstvo s Israelom Adesanyom, njegovo spašavanje UFC-a 300 ranije ove godine i sada spašavanje UFC-a 303 – postoji li argument da je Poatan sada lice UFC-a?

"Apsolutno," rekao je Smith, napominjući da "lice organizacije se mijenja iz godine u godinu, ali mislim da ovo definitivno potvrđuje njegovu važnost za ovu godinu."

Veteran poluteške kategorije objasnio je da jedan aspekt Pereirine superzvijezde jest njegova spremnost da uskoči na kratkom roku kako bi učinio uslugu ne samo promociji, već i globalnoj bazi fanova.

"Moja prva pomisao bila je Alex Pereira za UFC 303 jer se čini da je on jedini spreman riskirati sve na kratkom roku i to učiniti na najvišoj razini s najviše očiju uprtih u njega."

"Mnogi momci to nisu spremni učiniti; možda bi Max Holloway to učinio, ali Sean O’Malley ne prihvaća borbe na kratkom roku, Jon Jones ne prihvaća borbe na kratkom roku, Dricus du Plessis ne prihvaća borbe na kratkom roku."

"Ovo su sve velika imena u sportu trenutno i nitko od njih nije spreman riskirati kao Alex Pereira," priznao je bivši izazivač za naslov.

Linker
25. lipanj 2024 07:28