UFC

‘Mislim da Dricusa čeka revanš, ali ne protiv Seana Stricklanda. On neće biti sljedeći izazivač‘

Dricus Du Plessis

 Nathan Denette/PA Images/Profimedia
Još uvijek se ne zna službeno tko će biti sljedeći izazivač za pojas u srednjoj kategoriji

Tko će biti sljedeći izazivač za pojas u UFC-ovoj srednjoj kategoriji, pitanje je za koje mnogi vjeruju da ima poznat odgovor. Sean Strickland ime je koje se navodi još prije nego su prvak Dricus Du Plessis i Israel Adesanya ukrstili rukavice.

Du Plessis je u meču protiv Adesanye obranio pojas i smatra se kako čekamo potvrdu revanša između Dricusa i Seana Stricklanda. Sean je prvi na ljestvici izazivača, početkom šestog mjeseca porazio je Paula Costu, a meč protiv Dricusa Du Plessisa izgubio je tijesno, po mnogima čak i kontroverzno. To su neki od argumenata koji ga čine validnim izazivačem za titulu, ali Dricusov trener Morne Visser smatra da se Strickland zavarava ako misli da mu je zagarantiran "title shot".

"Jučer sam razgovarao s Dricusom. Rekao sam mu: ‘Samo je jedna stvar sigurna u ovom trenutku, a to je da ćemo nastupiti u drugom mjesecu na eventu u Sydneyju‘. Smatram da se Sean Strickland zavarava. On je upisao samo jednu pobjedu nakon meča s Dricusom, a ta pobjeda došla je protiv Paula Coste. Robert Whittaker porazio je dvojicu suparnika nakon poraza od Dricusa, a vjerujem da uskoro slijedi i treća pobjeda. Prema mom iskrenom mišljenju, Whittaker će biti sljedeći na redu u Sydneyju. Vjerujem da će poraziti Khamzata Chimaeva i mislim da će mu na temelju toga dati napad na pojas.", rekao je Visser.

Podsjećamo, Whittaker će 26. listopada (10. mjesec) ukrstiti rukavice s Khamzatom Chimaevim. Uvjerljiva izvedba u tom meču čak bi ga i mogla gurnuti u priliku za napad na titulu, posebno ako će Dricus sljedeći nastup odraditi u Sydneyju. Sean Strickland možda uistinu računa na nešto što mu nije zagarantirano i nije isključeno da će trebati još jednu pobjedu prije napada na pojas.

Linker
05. listopad 2024 13:12