UFC

‘Ta će borba zacementirati moje ime i dokazati da se trebam boriti za naslov. Mogu ga nokautirati - odmah!‘

Joaquin Buckley

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Joaquin Buckley u eventualnoj pobjedi nad Usmanom vidi svoju ulaznicu za gornji dom UFC-ove velter divizije

U posljednjoj borbi preliminarnog dijela UFC 307 priredbe u Salt Lake Cityju Joaquin Buckley nokautirao je Stephena Thompsona u trećoj rundi i tako upisao svoju petu uzastopnu pobjedu pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije. Američki borac u svom je pobjedničkom govoru prozvao nekadašnjeg vladara velter divizije, Kamarua Usmana, a učinio je to i na medijskoj konferenciji koja je uslijedila nakon borbe.

"Trenutno sam na 5-0 omjeru u velter kategoriji. Na kraju dana, osjećam da će Usman, kao bivši prvak, zacementirati moje ime i dokazati da se nakon toga trebam boriti za naslov", rekao je "New Mansa" okupljenim novinarima u Delta Centru.

Usman je trenutačno u negativnom nizu od tri izgubljene borbe i nije nastupao od poraza većinskom odlukom od Khamzata Chimaeva na UFC 294 priredbi u listopadu 2022. Bivši nositelj titule javno je licitirao s brojnim imenima posljednjih mjeseci, a s obzirom na to da je ovog vikenda spominjao i Buckleyjevo ime na svom X-u profilu, čini se da je i on otvoren za meč s 30-godišnjim Amerikancem.

"New Mansa", pak, vjeruje kako bi mu eventualna pobjeda nad Usmanom otvorila vrata gornjeg doma divizije, a ne krije ni da do nje planira doći na brz, efektan i spektakularan način. "Mislim da mogu nokautirati Usmana", istaknuo je Buckley pa dodao: "I to odmah".

Zaključno se dotaknuo i svoje izvedbe protiv "Wonderboya" Thompsona: "Znao sam da to cijelo vrijeme moram ‘miksati‘. Ne možeš biti jednodimenzionalan, bez obzira je li to samo hrvanje ili udaranje s ‘Wonderboyem‘. Moraš to kombinirati, pogotovo ako ga planiraš pobijediti".

Linker
07. listopad 2024 08:06