UFC

Rogan: Strašno je to što ga je Ngannou samo dotaknuo! Jedino Stipe Miočić nije paničario protiv njega u prvoj rundi

Stravičan nokaut kojim je Francis Ngannou prošlog vikenda za samo 71 sekundu ugasio Juniora dos Santosa zadivio je borilačku zajednicu pa tako i UFC-ovog komentatora Joea Rogana.

Kamerunac je na UFC Minneapolis priredbi protiv bivšeg prvaka teške kategorije upisao treću ekspresnu pobjedu nokautom u nizu. Samo dvije i pol minute trebale su "Predatoru" da ostvari tri impresivne pobjede koji su ga ponovno postavile kao najveću prijetnju za bilo kojeg borca u kravljeskoj diviziji.

Rogan se na nedavnom izadnju svog popularnog JR Experience podcasta osvrnuo na meč Ngannoua i JDS-a.

"Strašna stvar je to što ga je samo dotaknuo. Dotaknuo ga je, uzdrmao i pospremio, udario ga je po glavi i Junior se nije moga ni pomaknuti. Samo je ležao i primio štetu i meč je brzo prekinut. To je bilo sto posto legitimno", rekao je Rogan.

"Problem je što kada su na distanci, Francis je veći i posljedice su puno teže. Ako vas Francis dotakne, to je laku noć za vas. Nije me briga tko ste", istaknuo je.

Borci su na početku meča razmjenjivali udarce nogama i jedan "low kick" Brazilca dobro je sjeo na nogu Ngannoua koji ga je svakako osjetio. Međutim, jedan nespretan udarac desnicom dos Santosa bio je dovoljan da Ngannou pronađe mjesto za kontru i brzo završi meč.

"Junior je dobro otvorio meč udarajući ga u nogu. Osobito s tim niskim udarcima u nogu, stvarno možete nekoga razj***ti. Izbacio ga je iz balansa i to vas zaista može sj***ti čovječe. Onesposobiti vaše kretanje. A da je to bio slučaj, da mu je uspio otežati kretanje i natjerati ga da malo promaši i ne može se ispravno kretati, onda je možda mogao stvoriti neke rupe da uskoči s nekim udarcima."

Rogan je zatim upotrijebio primjer bivšeg prvaka Stipe Miočića kao borca koji je borbi s Ngannuom ispravno pristupio. U njihovom meču prošle godne na UFC 220 priredbi Miočić je ostao dovoljno smiren da preživi prvu rundu kada je Ngannou najopasniji nakon čega je kontrolirao borbu do kraja.

"Prva runda s njim je iznimno opasna jer vas samo pokušava j**eno završiti. Potreban je tip poput Stipe koji ima mentalnu snagu da se drži svoje taktike, ne paničari kada počne gorjeti, jer to je ono što se vam se dogodi s Ngannuom. Pomislite si, 'Isuse Krste, vidjet ću svijetla sad za koji tren. Vidjet ću veliki bljesak i završit ću u nokautu svakog časa.' Vidite kako borci na njega reagiraju. Protiv njega se bore drugačije nego s bilo kim drugim jer znaju da su posljedice toliko teške."

Ngannou i Miočić bi se uskoro vrlo lako mogli ponovno sastati u Octagonu. Naime, Miočić 17. kolovza na UFC-u 241 revanšira protiv prvaka Daniela Cormiera u borbi za pojas. S obzirom da je Ngannou ovom pobjedom gotovo pa sigurno osigurao status prvog izazivača, ako Stipe idući mjesec vrati svoj pojas novu borbu njega i Kamerunca mogli bi vidjeti možda već i krajem ove godine.

Linker
30. lipanj 2024 12:05