UFC

‘Teška kategorija moja je budućnost, to je neizbježno‘: Alex Pereira najavio pohod na treći pojas!

Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove poluteške kategorije jasan je po pitanju svojih ambicija

Otprilike dva tjedna uoči UFC 303 eventa, Alex Pereira i Jiri Prochazka dobili su ulogu u glavnoj borbi večeri. Conor McGregor otkazao je meč protiv Michaela Chandlera zbog ozljede malog nožnog prsta, a Pereira i Prochazka uskočili su kao spasitelji UFC 303 eventa.

Iako je Pereira u tim trenucima održavao seminare u Australiji, a istovremeno je i vukao ozljede nožnih palčeva, Brazilac je pristao boriti se protiv Jirija Prochazke. ‘‘Poatan‘‘ je uvijek spreman boriti se, ali ne samo boriti se, nego i pobjeđivati.

Strašnim nokautom u drugoj rundi Pereira je porazio Jirija Prochazku i upisao je drugu obranu pojasa u poluteškoj kategoriji. Bio je to jedan od najimpresivnijih Pereirinih nastupa u dosadašnjoj MMA karijeri, a vrlo samouvjereni Pereira tvrdi kako nije ni sumnjao u svoje slavlje.

‘‘Ovo je bilo sjajno. Cijeli tjedan govorim da ću izaći kao pobjednik. Nisam znao kako ću pobijediti, ali znao sam da ću doći ovdje i da ću kavez napustiti sretan.‘‘, rekao je Pereira u razgovoru s Joeom Roganom.

Tijekom nastavka razgovora, Joe Rogan spomenuo je kako je Alex Pereira u samo dvije godine postigao ogromne stvari u ovom sportu. Podsjećamo, Alex Pereira svoj UFC debi odradio je u 11. mjesecu 2021. godine, a 2,5 godine kasnije, Pereira iza sebe ima osam pobjeda u UFC-u, titule prvaka u dvije različite težinske kategorije (srednja i poluteška) te dvije obrane pojasa. Uz sve to, Pereira je porazio petoricu bivših UFC-ovih prvaka i jako brzo stvorio je karijeru dostojnu ponajvećih boraca u povijesti ovog sporta. Uskoro 37-godišnji Pereira mogao bi ostati bez potencijaln zanimljivih izazova, a Rogana je upravo to i zanimalo - što je sljedeće?

‘‘Ne znam što je idući korak. Ponekad nešto planiramo pa se neke druge stvari dogode. Prihvaćam prilike i sve što mi se nađe na putu gledam kao nešto pozitivno. Ovo je nešto što ja radim i moram zahvaliti svima koji mi pomažu.‘‘, rekao je Pereira, a zatim je uslijedio osvrt na potencijalnu tranziciju u tešku kategoriju.

‘‘Mislim da je to moja budućnost. To sam rekao i prošli put kad sam bio ovdje, ali čini se kako organizacija (UFC) tada nije pokazala previše interesa. Ali ja sam i dalje ovdje, dostupan sam i vjerujem da će se to dogoditi u budućnosti. Mislim da se puno pita i fanove, jer to su ljudi koji plaćaju sve ovo. Ako je to nešto što oni žele, mislim da je neizbježno.‘‘, pojasnio je ‘‘Poatan‘‘ uz veliko odobravanje fanova na spomen prelaska u tešku kategoriju.

Riječ ‘‘chama‘‘ jedan je od Pereirinih zaštitnih znakova. MMA fanovi diljem svijeta vole izgovarati ‘‘chama‘‘ na sam spomen Pereire, a s obzirom da je velik broj gledatelja pratio UFC 303, Rogan je zatražio Pereiru da pojasni značenje tog termina.

‘‘Može biti bilo što, pozitivno ili negativno. Npr. netko može reći: ‘Idemo u dvoranu‘, a ja ću odgovoriti ‘chama‘ (pozitivnim tonom). Ali isto tako, netko mi može reći ‘Hajdemo u dvoranu‘, a ja odgovorim ‘chama‘ (negativnim tonom). ‘Chama‘ može predstavljati puno toga.‘‘, riječi su kojima je Pereira objasnio ‘‘chamu‘‘, riječ koja zapravo nema neko precizirano značenje.

Što god Pereira odabrao kao sljedeći korak u karijeri, popratit ćemo s velikim zanimanjem. ‘‘Poatan‘‘ je u ovom trenutku možda i najveća svjetska MMA zvijezda, a potencijalnim osvajanjem titule u teškoj kategoriji, Pereira bi se mogao izdvojiti kao najveći borac u povijesti.

Linker
01. srpanj 2024 14:03