UFC

Živimo u eri Alexa Pereire! ‘Poatan‘ je u ‘Cro Copovom‘ stilu nokautirao Jirija Prochazku!

Alex Pereira

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Fantastični Brazilac zadržao je titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije

‘‘Prema mom mišljenju, ovo je najbolji ‘staredown‘ u povijesti ovog sporta. Nitko nije poput ove dvojice.‘‘, rekao je Joe Rogan neposredno uoči početka glavne borbe večeri na UFC 300 eventa.

Alex Pereira i Jiri Prochazka pružili su nam još jedan epski ‘‘staredown‘‘, gotovo identičan kao uoči njihovog prvog meča. Gotovo da nisu ni trepnuli dok su pogledavali jedan drugog, a sve to samo je dodatno podiglo napetost na tribinama T-Mobile Arene, ali i pred malim ekranima. Nakon vrlo neatraktivne četiri borbe na ‘‘main cardu‘‘, Pereira i Prochazka ostali su kao posljednja nada za spasiti ovaj event. Jako puno očekivalo se od ovog meča.

‘‘Poatan‘‘ je na temelju prošlog Prochazkinog meča (protiv Rakića) imao dobar primjer kako Prochazka loše blokira ‘‘low kickove‘‘ i podložan je velikim problemima po tom pitanju. Alex je otvorio meč frekventno pogađajući noge Jirija Prochazke, planirajući usporiti češkog poluteškaša na taj način. Prochazka je početkom meča puno fintirao, ‘‘trzao‘‘ i pokušavao naći odgovarajući ‘‘setup‘‘ za ugroziti Pereiru, ali rješenje se nije naziralo. Tri minute nakon početka meča, Prochazka je isforsirao klinč i držao je Pereiru leđima uz ogradu kaveza. Pokušavao je Jiri izbaciti Pereiru iz balansa kako bi odveo borbu u parter, ali Pereira je dobro neutralizirao njegove pokušaje i nedugo poslije izašao je iz klinča. Veliku štetu na lijevoj nozi Prochazke napravio je Pereira tijekom prve runde, ali daleko najzanimljiviji trenutak dogodio se u doslovno posljednjoj sekundi prve runde. Prochazka je neoprezno nasrnuo na Pereiru, ‘‘Poatan‘‘ je presjekao njegov napad svojim zaštitnim znakom - lijevim krošeom. Prochazka je teško uzdrman završio na tlu, ali zvono za kraj runde spasilo ga je i Jiri je uspio ući u drugu rundu.

Koliko god Prochazka bio čvrst, nije mu se dobro pisalo nakon tako teškog nokdauna. Potvrdu toga dobili smo početkom druge runde. Dezorijentirani Prochazka stajao je kao ukopan na mjestu. Nije više bilo njegovih klasičnih kretnji, a Pereira je iskoristio priliku. Fantastično je ‘‘Poatan‘‘ pogodio lijevim ‘‘high kickom‘‘, a posao je završio s nekoliko dodatnih udaraca za kojima vjerojatno nije bilo ni potrebe. 12 sekundi trajala je druga runda.

Pereira je tim ‘‘high kickom‘‘ ozlijedio nožni palac lijeve noge, ali bila je to šteta vrijedna pobjede nad Prochazkom. Podsjećamo kako je Pereira vukao tu ozljedu još prije nego je prihvatio ovaj meč.

Alex Pereira uistinu je nevjerojatan borac. Osam pobjeda u devet nastupa upisao je Pereira pod okriljem UFC-a. Brzina kojom se prilagodio MMA-u nakon prelaska iz kickboksačkih voda nešto je neopisivo, a već sada možemo reći da će Pereira napustiti ovaj sport kao jedan od najvećih boraca u povijesti. Titulu prvaka osvajao je u dvije različite težinske kategorije, porazio je nekoliko velikana, a pojas u poluteškoj kategoriji već je dvaput obranio. Izuzev odličnih rezultata, Pereira je jako atraktivan borac iza kojeg je serija fantastičnih nokauta. Trenutno živimo u eri Alexa Pereire i uistinu uživamo u tome!

Ostatak ovog eventa nije ponudio pretjerano zanimljivosti, a to se posebno odnosi na preostala četiri meča ‘‘main carda‘‘. Ian Garry i Michael Page odradili su meč ispod očekivanja, a posebno loš okršaj pružili su Anthony Smith i Roman Dolidze. Diego Lopes i Dan Ige dali su nam nešto više uzbuđenja, ali sve je spasio Alex Pereira fantastičnim nokautom nad Jirijem Prochazkom.

Kompletne rezultate UFC 303 eventa i izvještaje ostalih mečeva možete potražiti u nastavku ovog članka.

UFC 303 - rezultati:

Main card:

Alex Pereira def. Jiri Prochazka via KO - R2, 0:12

Diego Lopes def. Dan Ige via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) | IZVJEŠTAJ

Roman Dolidze def. Anthony Smith via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x2, 30-27) | IZVJEŠTAJ

Macy Chiasson def. Mayra Bueno Silva via TKO (liječnik prekinuo meč) - R2, 1:58

Ian Garry def. Michael Page via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) | IZVJEŠTAJ

Preliminarni dio priredbe:

Joe Pyfer def. Marc-Andre Barriault via KO - R1, 1:25

Andre Fili def. Cub Swanson via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29)

Jean Silva def. Charles Jourdain via KO - R2, 1:20

Payton Talbott def. Yanis Ghemmouri via first-round KO (0:19)

Gillian Robertson def. Michelle Waterson-Gomez via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x2, 30-26)

Martin Buday def. Andrei Arlovski via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 30-27)

Rei Tsuruya def. Carlos Hernandez via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Vinicius Oliveira def. Ricky Simon via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x2, 29-28)

Linker
01. srpanj 2024 14:03