UFC

Leon Edwards o meču protiv Makhacheva: ‘Otvoren sam za tu ideju, ali imamo posla u našim kategorijama‘

Leon Edwards

 Jacob King/PA Images/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije jako zrelo razmišlja

Islam Makhachev proteklog vikenda treći put je obranio pojas prvaka u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Fantastični Dagestanac porazio je Dustina Poiriera ‘‘submissionom‘‘ u petoj rundi borbe i zadržao je prijestolje kategorije do 70 kilograma.

Nakon treće obrane pojasa, Makhachev je izrazio želju za osvajanjem još jednog pojasa, onog u velter kategoriji (-77 kg). Islam je neposredno nakon meča pojasnio kako nije isti osjećaj napadati pojas i braniti pojas, a napad na novu titulu stvara mu veću želju i ‘‘glad‘‘. Leon Edwards na njegovom je nišanu, a nismo morali dugo čekati na Edwardsov osvrt.

‘‘Otvoren sam za to, ali mislim da obojica moramo odraditi još posla u našim kategorijama. On je upravo prvi puta branio titulu protiv borca koji zapravo pripada toj kategoriji. Mislim da mora odraditi još nekoliko mečeva s borcima lake kategorije, prije nego razmisli o prelasku u velter.‘‘

‘‘Ali ako obojica nastavimo vladati, zašto ne? Možemo odraditi taj meć nekad u budućnosti. Obojica smo slične dobi i bit će vremena za naš meč. Bio bi to ogroman meč, ali smatram kako i dalje imam posla za odraditi u svojoj kategoriji. Nakon toga dolaze takvi mečevi.‘‘, rekao je Edwards.

Pozitivno je čuti ovakvo razmišljanje jednog prvaka. Danas živimo u vremenu gdje UFC-ovi prvaci već nakon osvajanja titula ili prve obrane zazivaju napad na drugi pojas. Status ‘‘double champa‘‘ postao je jedan od najpoželjnijih statusa u ovom sportu, ali takvi mečevi nerijetko koče težinske kategorije i brojni izazivači moraju čekati rasplete tih mečeva, prije nego dobiju ‘‘title shot‘‘ koji zaslužuju. Edwardsov stav pravo je osvježenje i Edwards je svjestan da je nekoliko relevantnih izazivača s kojima se mora obračunati prije nego počne razmišljati o takozvanim ‘‘superfightovima‘‘.

Linker
06. lipanj 2024 13:03