UFC

Khabib Nurmagomedov otplatio je golemu svotu poreznog duga ruskoj vlasti

Khabib Nurmagomedov

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Zadnjih nekoliko mjeseci Nurmagomedov je pod posebnim povećalom od strane ruske vlade

Khabib Nurmagomedov navodno je riješio svoje porezne probleme. Prema izvješćima s ruskog Telegram kanala SHOT, Nurmagomedov je podmirio dug od 3,398 milijuna dolara prema ruskim poreznim vlastima. Izgleda da će se Dagestancu odmrznuti bankovni računi i vratiti dio zaplijenjene imovine.

Dana 24. srpnja 2024. godine, cijela borilačka zajednica pratila je razvoj događaja oko "The Eaglea". Kako su se njegovi pravni problemi s ruskom vladom pogoršali, Nurmagomedov je bio primoran oprostiti se od svojih najcjenjenijih posjeda kao što je njegova kolekcija automobila koja je uključivala Ferrari California T, Mercedes-Benz AMG GT S, Mercedes-Benz S-Class, BMW 7 Series, Toyota Land Cruiser i Toyota Tacoma, a čija je ukupna vrijednost bila oko 813 tisuća dolara.

Osim toga, obiteljska kuća u Dagestanu također je bila zaplijenjena, prema izvješćima iz Championship Rounds, a ukupna vrijednost zaplijenjene imovine iznosi oko 900 tisuća dolara.

Iako je riješio dug, Nurmagomedovov odnos s ruskom vladom ostaje napet. U lipnju je jedna od njegovih dvorana u Dagestanu bila pod racijom ruskih sigurnosnih snaga, navodno zbog povezanosti s islamskim ekstremistima koji su bili umiješani u teroristički napad na kršćansku crkvu i židovsku sinagogu. Iako sam Nurmagomedov nije bio povezan s napadima, povezanost njegove dvorane sa sumnjivim osobama stavila ga je pod dodatni nadzor.

Razni izvještaji sugeriraju da Nurmagomedov više ne živi u Rusiji te da se preselio u Ujedinjene Arapske Emirate gdje je viđen nekoliko puta. Unatoč ovim događajima, Nurmagomedov je uvijek bio veliki podržavatelj ruske vlade, a fotografiran je i s ruskim predsjednikom, Vladimirom Putinom, koji mu je čestitao na njegovim uspjesima u MMA-u.

Linker
15. kolovoz 2024 22:40