UFC

(VIDEO) ‘Aspinalla je srušio ragbijaš, što bi mu tek Jon Jones napravio?‘

Tom Aspinall (lijevo) vs. Ugo Monye (desno)

 Twitter (ufc On Tnt Sports)
Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije odradio je lakši hrvački sparing s engleskom ragbi zvijezdom

Tom Aspinall u očima mnogih MMA fanova trenutno je teškaš broj 1. Iako Jon Jones drži pojas prvaka, opći dojam je kako je Aspinall ipak trenutno najbolji. Nažalost, priliku za saznati tko je najbolji zasad nećemo dobiti, a upitno je hoće li Jones ikada ukrstiti rukavice sa sjajnim engleskim teškašem.

Naime, Jonesa u 11. mjesecu ove godine čeka okršaj sa Stipom Miočićem. Sve su jače glasine da će se Jones, ali i Miočić povući nakon tog meča. U tom slučaju Aspinall bi ostao bez prilike za obračun s ponajvećim borcem svih vremena (Jones), kao i s najvećim teškašem u UFC-ovoj povijesti (Miočić).

Tomu preostaje biti strpljiv i nadati se najboljem, a čak i da se povuku Miočić i Jones, Aspinall će barem doći do statusa prvaka teške kategorije. Engleski teškaš trenutno drži status privremenog prvaka teške kategorije i preostaje mu čekati rasplet pri vrhu.

Aspinall je krajem sedmog mjeseca čak i obranio ‘‘interim‘‘ pojas i trenutno si može priuštiti nešto kraći odmor i opuštanje. Tako je Aspinall prihvatio poziv TNT Sportsa da sudjeluje u takozvanom ‘‘Fight Labu‘‘ u sklopu kojeg je analizirao nadolazeći meč između Dricusa Du Plessisa i Israela Adesanye.

Osim analize tog meča, Aspinall je odradio lakši trening s Ugom Monyeom. Monye je poznati engleski igrač ragbija, a Tom Aspinall podučio je nekim osnovama MMA-a. Nakon što mu je prezentirao neke poteze, Aspinall i Monye odradili su lakši hrvački sparing.

Tom kao ponajbolji svjetski teškaš nije imao lak zadatak. Ugo Monye fizički je vrlo moćan, kao gotovo svaki ozbiljni igrač ragbija.

"Kako ovaj tip misli parirati Jonu Jonesu?"

"Jon Jones bi se poigrao s Aspinallom"

"Aspinalla je srušio ragbijaš, što bi mu tek Jones napravio?"

Ovo su neki od učestalijih komentara nakon što je osvanula snimka hrvačkog sparinga između Toma i Monyea. Aspinall se nakratko našao na tlu nakon jednog neuspješnog pokušaja "lateral drop" tehnike rušenja, a mnogi su to protumačili kao rušenje od strane ragbijaša, iako Monye zapravo nije srušio Aspinalla.

Tom se ekspresno podigao i u nastavku akcije ipak je prezentirao svoje vještine. Treba uzeti u obzir da se radi o lakšem sparingu u sklopu emisije i Tom Aspinall vjerojatno je donekle i štedio Monyea. Neki kažu kako Aspinall ovim sparingom zapravo pokušava zavarati Jonesa i ohrabriti ga na prihvaćanje meča. Nije isključeno da je to bio Aspinallov cilj...

Linker
15. kolovoz 2024 13:59