UFC

‘Mislio sam da je Adesanya imao lošu večer, sve dok nisam saznao koliko je Strickland zapravo dobar‘

Israel Adesanya i Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dricus Du Plessis analizirao je ‘‘Izzyjev‘‘ poraz u meču protiv Seana Stricklanda

Dricus Du Plessis i Israel Adesanya u ranim nedjeljnim satima napokon će ukrstiti rukavice. Kad kažemo "napokon", aludiramo na sve ono što se događalo prošle godine. Još prvom polovicom sedmog mjeseca, nakon što je Du Plessis porazio Roberta Whittakera, došlo je do sučeljavanje Adesanye i Du Plessisa unutar kaveza.

Bila je to svojevrsna promocija njihovog meča koji se trebao održati dva mjeseca kasnije u Australiji. Dricus je ipak odbio nastupiti tako brzo nakon meča s Whittakerom i tražio je više vremena kako bi se odmorio i sanirao neke ozljede.

Umjesto Du Plessisa uskočio je Sean Strickland koji je trebao poslužiti kao "žrtveno janje" za još jednu Israelovu obranu pojasa. Mđeutim, ispostavilo se da je Sean Strickalnd imao recept za poraziti Adesanyu. Sean je u potpunosti neutralizirao prvaka, uzeo je četiri od ukupno pet rundi, a bio je blizu pobjede nokautom već u prvoj rundi.

Mnogi i danas tvrde kako to nije bio Adesanya na uobičajenoj razini i da je Strickland "imao sreće" jer se borio s Adesanyom na njegov najgori mogući dan. Slično mišljenje gajio je i Du Plessis, sve dok u prvom mjesecu ove godine nije ukrstio rukavice sa Stricklandom.

"Bio je to loš dan Israela Adesanye. Bilo je evidentno zbog načina na koji se borio, vidjelo se kroz cijeli meč. Ali nedugo poslije i ja sam se borio sa Stricklandom i moja kompletna percepcija u vezi te borbe se promijenila, jer sam iz prve ruke iskusio kako je boriti se protiv Seana Stricklanda. Njega je stvarno teško udariti. ‘Izzy‘ ne baca jako puno udaraca. On je inače jako precizan s tih malo udaraca koje baci, ali u meču sa Stricklandom promašivao je sa svim tim udarcima."

"Strickland je obrambeno jako, jako dobar. Kad sam se borio protiv njega, odmah sam shvatio što se Adesanyi dogodilo u meču protiv njega. Ja sam stoga bacao jako puno udaraca kako bih ga uspio pogoditi barem nečim. Israel je premalo bacao, a čak i kad bi bacio udarac, promašio bi. U globalu sam mislio da je Israel imao loš dan, ali kad sam pogledao njihov meč, Strickland je jednostavno radio ono što radi najbolje, a njegov stil nikako nije odgovarao Israelu.", zaključak je aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Linker
09. rujan 2024 19:41